Όσκαρ 2024-Έμα Στόουν: Από το La La Land στο Poor Things! Ο έρωτας & το γράμμα στον Πολ Μακ Κάρτνεϊ
Twitter
Hollywood

Όσκαρ 2024-Έμα Στόουν: Από το La La Land στο Poor Things! Ο έρωτας & το γράμμα στον Πολ Μακ Κάρτνεϊ

Η Έμα Στόουν, μούσα του Γιώργου Λάνθιμου που κατέκτησε φέτος το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της, φαίνεται πως γεννήθηκε για να γίνει μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της! Και μάλλον τα πάει πολύ καλά... 

Στους Έλληνες σινεφίλ, η διάσημη ηθοποιός έγινε αγαπητή κυρίως λόγω του Γιώργου Λάνθιμου που δείχνει να την προτιμά για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των ταινιών του. Στους σινεφίλ παγκοσμίως όμως έγινε περισσότερο γνωστή ως το κορίτσι του Ράιαν Γκόσλινγκ αλλά και πιο πριν και συγκεκριμένα το 2011 ως συμπρωταγωνίστρια του Άντριου Γκάρφιλντ για την ταινία The Amazing Spider-Man.

Αυτή είναι η θυσία που έκανε η Έμμα Στόουν για το Poor Things

GIWvtARaoAA2jns.jpg

Η Έμα Στόουν φέτος κατέκτησε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της, έχοντας προηγουμένως κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία Poor Things που διεκδικούσε φέτος συνολικά 11 αγαλματίδια αλλά πήρε τα 4 από αυτά.

Ποιο είναι όμως το κορίτσι με τα ginger μαλλιά που έβαλε στόχο από μικρή να κατακτήσει το Χόλιγουντ και όπως δείχνουν τα πράγματα, το έχει καταφέρει;

Τα πρώτα βήματα, το La La Land και ένα Όσκαρ

Η 36χρονη Έμιλι Τζιν Στόουν έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία Superbad (2007). Συμμετείχε στις ταινίες Κουνελάκι από σπίτι (The House Bunny, 2008) και Τα φαντάσματα των πρώην (Ghosts of Girlfriends Past, 2009). Πρωταγωνίστησε στις ταινίες Zombieland και Κατά φαντασίαν ήρωας (Paper Man) το 2009 ενώ ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην κωμωδία «Εύκολη... κατά λάθος» της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ηθοποιού (σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ), βραβείο που τελικά κατάφερε να κατακτήσει με τον ρόλο της ως Μπέλα Μπάξτερ στην ταινία του Λάνθιμου, Poor Things. Το 2012 υποδύθηκε την Γκουέν Στέισι στην ταινία The Amazing Spider-Man ενώ το 2017 κέρδισε το Όσκαρ, το BAFTA και τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ερμηνεία της στο La La Land.

1708287904036-679545047-Emma-Stone-(4).jpg

Όνειρο ζωής να κατακτήσει το Χόλιγουντ

Η Έμα Στόουν ήξερε από πολύ μικρή με τι θέλει να ασχοληθεί! Κάτι που απέδειξε σε πολύ νεαρή ηλικία όταν έκανε στους γονείς της μια παρουσίαση στο PowerPoint υπό τον τίτλο "Πρότζεκτ Χόλιγουντ", με μουσική υπόκρουση το τραγούδι "Χόλιγουντ" (Hollywood) της Μαντόνα (Madonna) από το 2003, ώστε να τους πείσει να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια για να επιδιώξει μια καριέρα ως ηθοποιός. Τον Ιανουάριο του 2004, στην ηλικία των δεκαπέντε, εκείνη και η μητέρα της μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες. Και από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι στο Χόλιγουντ.

96th Annual Oscars - Red Carpet

O Γιώργος Λάνθιμος με τη μούσα του Emma Stone ποζάρουν στο κόκκινο χαλί λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή (Photo by Michael Buckner/Variety via Getty Images)

Οι δύσκολες στιγμές

Οι δύσκολες στιγμές για την Έμα Στόουν ξεκίνησαν όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και θεραπεύτηκε το 2008. Το 2010 για να γιορτάσει τα δυο χρόνια από τη θεραπεία της μητέρας της, η Στόουν έγραψε ένα γράμμα στον Πωλ Μακάρτνεϊ ζητώντας του να ζωγραφίσει δυο πόδια πουλιών, επειδή το τραγούδι "Blackbird" των Beatles από το 1968 είναι το αγαπημένο τραγούδι της μητέρας της. Ο Μακάρτνεϊ το έκανε και έτσι η Στόουν και η μητέρα της τα έκαναν τατουάζ στους καρπούς των χεριών τους. Από τότε, η Στόουν έχει δουλέψει με γνωστή φίρμα καλλυντικών και το Stand Up to Cancer για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου των γυναικών. Η Στόουν ξεκίνησε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της στο The Amazing Spider-Man, Άντριου Γκάρφιλντ το 2011. Παρ' όλ' αυτά, όπως εκείνος αποκάλυψε σε συνέντευξή του, χώρισαν το 2015. Σύντομα μπήκε στη ζωή της ο σημερινός σύζυγός της, ο γνωστός κωμικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λόρενς ΜακΚάρι. Το 2021 έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα γλυκύτατο κοριτσάκι!

Διαβάστε περισσότερα:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved