Hollywood

Hollywood: Οι ηθοποιοί τάσσονται στο πλευρό των σεναριογράφων – Συνέχεια στην πολύμηνη απεργία

Gossip-tv Team

Στο πλευρό των σεναριογράφων που απεργούν εδώ και μήνες βρίσκονται πια και οι ηθοποιοί στο Hollywood.

Το συνδικάτο τους ανακοίνωσε τη συμμετοχή στην απεργία, στην πρώτη στάση εργασίας σε όλη τη βιομηχανία του θεάματος εδώ και 63 χρόνια, μετά την αποτυχία των συνομιλιών για τις αμοιβές των ηθοποιών και την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης.
«Ήταν όλα έτοιμα, και είπαμε ‘ας το κάνουμε’ και αν προκηρυχθεί απεργία θα πάμε σπίτια μας», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός Ματ Ντέιμον.

matt-damon.jpg

Και έτσι και έγινε, μόλις ανακοινώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση από το συνδικάτο των ηθοποιών οι καλλιτέχνες αποχώρησαν από την πρεμιέρα της ταινίας Οπενχάιμερ.

«Είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για την βιομηχανία, όχι μόνο για τους ηθοποιούς αλλά για όλους. Όλα τα στρώματα της βιομηχανίας που θα επηρεαστούν», ανέφερε ο ηθοποιός, Κένεθ Μπράνα.

Στο πλευρό των σεναριογράφων οι ηθοποιοί
Οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ συντάσσονται με τους σεναριογράφους σε μια απεργιακή κινητοποίηση που δεν έχει ξαναγίνει εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια.

Η συντεχνία ηθοποιών της οθόνης, η οποία εκπροσωπεί 160.000 ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων και κορυφαίους αστέρες, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έληξαν χωρίς συμφωνία σχετικά με τα αιτήματά τους για τις μειωμένες αμοιβές και την απειλή που συνιστά η τεχνητή νοημοσύνη.

«Είμαστε τα θύματα. Θυματοποιούμαστε από μια άπληστη οντότητα. Είμαι σοκαρισμένη από τον τρόπο που μας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που συνεργαζόμαστε», υπογράμμισε η πρόεδρος του συνδικάτου των ηθοποιών, και γνωστή ηθοποιός, Φραν Ντρέσερ.

officialfrandrescher_325855653_1182866939001977_3561550543795322529_n.jpg

Η απεργία των σεναριογράφων καταγράφει ήδη 11 εβδομάδες, αφού δεν ικανοποιήθηκαν παρόμοια αιτήματά τους για καλύτερες αμοιβές και προστασία από τη μελλοντική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην τηλεόραση και τις ταινίες.

Δες το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved