Αθηνά Οικονομάκου: «Είχα κυριευτεί από τη φοβία μήπως μου συμβεί πάνω στη σκηνή»
Showbiz

Αθηνά Οικονομάκου: «Είχα κυριευτεί από τη φοβία μήπως μου συμβεί πάνω στη σκηνή»

Σε μια περίοδο κρίσης η Αθηνά Οικονομάκου δουλεύει τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Αισθάνεται τυχερή;

«Πολύ τυχερή. Από την αρχή της καριέρας μου δεν πέρασα δύσκολες καταστάσεις. Όλα ήρθαν ομαλά, δεν έμεινα κανένα διάστημα χωρίς δουλειά. Ειδικά μετά το καθημερινό σίριαλ «Η ζωής της άλλης» δεν έμεινα ούτε μήνα χωρίς δουλειά. Ισα- ίσα, μου συνέβη ακριβώς το αντίθετο: κουράστηκα τόσο από τους εντατικούς ρυθμούς της καθημερινότητας ώστε ο οργανισμός μου αντέδρασε» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
- Δηλαδή οι ρυθμοί δουλειάς δημιούργησαν πρόβλημα στην υγεία σου;
«Ναι, είχα πάθει υπερκόπωση. Κάποια στιγμή εξασθένησε τόσο πολύ ο οργανισμός μου που χρειαζόμουν οπωσδήποτε ξεκούραση, αλλά λόγω δουλειάς δεν είχα αυτή την επιλογή. Το ξεπέρασα παίρνοντας κάποιες βιταμίνες, φροντίζοντας να έχω καλύτερο ύπνο και ακολουθώντας υγιεινή διατροφή.»
-Την περίοδο που έπαθες υπερκόπωση ξεκίνησες να κάνεις ψυχανάλυση;
«Ανέκαθεν ήμουν θετική στην ψυχανάλυση, αλλά έφτασα στο σημείο να το πάρω απόφαση τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου όπου δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω λόγω κούρασης. Το πρώτο στάδιο της υπερκόπωσης είναι οι κρίσεις πανικού. Εγώ ναι μεν δεν έπαθα κρίση πανικού εν ώρα δουλειάς, αλλά είχα κυριευτεί από τη φοβία μήπως μου συμβεί πάνω στη σκηνή. Αυτή η αίσθηση είναι εξίσου επώδυνη και ψυχοφθόρα. Ηταν πραγματικά δύσκολη περίοδος, απευθύνθηκα σε ψυχολόγο και συνεχίζω μέχρι σήμερα τις επισκέψεις. Οι συνεδρίες στον ψυχολόγο είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του. Μακάρι να γίνω παράδειγμα για κάποιους ανθρώπους ώστε να πάρουν την απόφαση να απευθυνθούν σε ψυχολόγο.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved