Μαρκουλάκης: «Δεν αισθάνομαι ότι μου ταιριάζει να μπω στη διαδικασία να ξανακάνω οικογένεια»
Showbiz

Μαρκουλάκης: «Δεν αισθάνομαι ότι μου ταιριάζει να μπω στη διαδικασία να ξανακάνω οικογένεια»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε ότι δε θα ξανάμπαινε στη διαδικασία να κάνει ξανά οικογένεια.

Θα ξανάμπαινες στη διαδικασία να ξανακάνεις οικογένεια;

Όχι, δεν αισθάνομαι πως μου ταιριάζει κάτι τέτοιο. Ενώ πήρα διαζύγιο, θεωρώ πως στην πραγματικότητα, η σχέση μου συνολικά ήταν μια πολύ επιτυχημένη γιατί βασίστηκε στον έρωτα, παρήγαγε ένα παιδί λατρευτό και κατάφερε να μετασχηματιστεί σε μια ειλικρινή βαθιά οικογενειακή σχέση απολύτου στήριξης που θα με συντροφεύει στην υπόλοιπη ζωή μου.

Και μπορώ απόλυτα να καταλάβω αυτό που λέει ο «Θεός της Σφαγής». Πρέπει να δεις πως σφίγγουν τα ζευγάρια τα χέρια όταν ο ρόλος του Οδυσσέα (Παπασπηλιώπουλου) λέει «Τα παιδιά καταστρέφουν τη ζωή μας, την κάνουν κομμάτια. Τα παιδιά μας οδηγούν στην καταστροφή, είναι νόμος». Αυτό με κάνει να βάλω τα κλάματα και ταυτοχρόνως με λυτρώνει. Είναι πολύ πικρό και αστείο μαζί.

Πιστεύεις πως ο θεσμός της οικογένειας περνούσε κρίση πάντα ή αποτελεί σύγχρονο φαινόμενο;

Εγώ νομίζω πως ο θεσμός της πυρηνικής οικογένειας, δηλαδή μπαμπάς, μαμά παιδιά, έχει τελειώσει. Οι συνθήκες ζωής έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια στον δυτικό κόσμο με τη γυναικεία χειραφέτηση, αλλά και την επιθυμία του ανθρώπου να ικανοποιήσει τα ατομικά και υπαρξιακά του όνειρα. Και μέσα σ’ ένα ζευγάρι τα ατομικά όνειρα μπορεί να διαφέρουν. Αυτήν την επιθυμία των ανθρώπων να ζήσουν πιο κοντά σε μια πιο ειλικρινή εκδοχή του εαυτού τους, δεν μπορεί κανείς να μην την επικροτήσει.

Το να προσπαθούμε, λοιπόν, να αναπαράγουμε το τότε σχήμα που η μητέρα ήταν διαρκώς στο σπίτι, αυτό είναι κάπως ουτοπικό και δεν «κουμπώνει» σήμερα. Αισθάνομαι πως βρισκόμαστε σε μια εποχή μεταιχμιακή. Ζούμε και μεγαλώνουμε τελείως διαφορετικά απ΄ ότι οι γονείς ή και οι παππούδες μας. Από την άλλη πλευρά ευτυχώς η κοινωνία μας προχωράει μπροστά.

Πηγή:tospirto

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved