Νίκος Ζιάγκος: «Ο ηθοποιός συμπάσχει με τον κόσμο»
Showbiz

Νίκος Ζιάγκος: «Ο ηθοποιός συμπάσχει με τον κόσμο»

Ο Νίκος Ζιάγκος υπήρξε θεατρικό – κινηματογραφικό και τηλεοπτικό είδωλο της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Σήμερα πρωταγωνιστεί σε μια νεοελληνική κωμωδία γραμμένη από έναν πρωτοεμφανιζόμενο θεατρικό συγγραφέα.

Μπορούν να γίνουν συγκρίσεις στις εποχές, τότε και σήμερα;
«Καλό είναι να αποφεύγονται. Γιατί είναι εντελώς διαφορετικές εποχές. Τότε έρεε χρήμα, τόσο που πολλές φορές δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τις καλές από τις λιγότερο καλές δουλειές. Το θέμα είναι πως όσοι έχουμε υπηρετήσει το θέατρο από όλες του τις πτυχές, υποκριτική – συγγραφή – σκηνοθεσία, ξέρουμε πως ο ηθοποιός οφείλει να είναι μέσα στην εποχή του, μέσα στην κοινωνία, μέσα στο ρυθμό. Είναι δημιουργός ο ίδιος, περισσότερο από «εμπορικό προϊόν». Ο ηθοποιός συμπάσχει με τον κόσμο. Και σε εποχές δύσκολες σαν τη σημερινή, πρέπει να δίνει διεξόδους»

Η τέχνη είναι διέξοδος σε εποχές κρίσης;
«Ίσως η πιο αξιόπιστη. Η τέχνη είναι τρόπος παρέμβασης, μέσο αντίδρασης και αντίστασης. Και το σημαντικό είναι πως αν ο ηθοποιός έχει συνείδηση του ρόλου του στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σε τέτοιες εποχές πρέπει να το αποδεικνύει. Το «ηθοποιός σημαίνει φως» που έχει ταυτιστεί με τον Δημήτρη Χορν πρέπει να το κρατάμε όλοι ψηλά και να το δικαιώνουμε συνεχώς... Χοντρό στοίχημα αυτό», λέει ο ηθοποιός στο Καρφί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved