Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: «Ένας δημιουργός δεν δικαιούται να λειτουργεί με άξονα την οργή του»
Showbiz

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: «Ένας δημιουργός δεν δικαιούται να λειτουργεί με άξονα την οργή του»

Όταν ετοιμάζει μια εκπομπή «Ελληνοφρένεια» ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, το κάνει για να εκτονώσει την οργή που υπάρχει μέσα του ή για να ρίξει μια γεμάτη σφαλιάρα στην πολιτική και οικονομική εξουσία;

«Ένας δημιουργός δεν δικαιούται να λειτουργεί με άξονα την οργή του ή οποιοδήποτε συναίσθημα; Αντιθέτως, υποχρεούται να φιλτράρει τις αντιδράσεις του να αφουγκράζεται και να συντάσσεται με τις ανάγκες του αποδέκτη του και να είναι ψυχρός εκτελεστής των ιδεών και του έργου του. Αφήνουμε τις σφαλιάρες για τους θρασύδειλους φασίστες που χτυπάνε γυναίκες σε τηλεοπτικά πάνελ. Και στους υποστηρικτές τους, επίσης φασίστες, που νομίζουν ότι με τσαμπουκάδες του κώλου θα χτυπήσουν την πολιτική και την οικονομική εξουσία. Παραβλέποντας το μαχαίρι που κρατούν στο άλλο χέρι» τόνισε στο Documento.

-Ποιον ορισμό δίνετε στη σάτιρα;

«Θα σας μιλήσω για τον σκοπό της, μιας και ο ορισμός της είναι αντικειμενικός και όχι υποκειμενικός. Ο σκοπός της σάτιρας είναι να προβληματίζει και να γεννάει σκέψεις και ερεθίσματα στον ακροατή. Εμείς αυτό που επιδιώκουμε πάντα είναι να πούμε με καυστικό, σκωπτικό, ακόμη και επιθετικό τρόπο αυτό που πιστεύουμε για τα γεγονότα ή τα πρόσωπα. Ακόμη και αν χρειαστεί τις περισσότερες φορές να θυσιάσουμε το γέλιο ή το όποιο μειδίαμα για ένα αιχμηρό σχόλιο. Η θέση της σάτιρας είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία..»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved