Ηλίας Φιλίππου: «Έχω γράψει τραγούδια για τη γυναίκα μου»
Showbiz

Ηλίας Φιλίππου: «Έχω γράψει τραγούδια για τη γυναίκα μου»

Έχει ρίξει στα... πατώματα όλη την Ελλάδα με τα τραγούδια του, ενώ αυτός ζούσε τον έρωτα του με την σύζυγό του με την οποία είναι μαζί 30 χρόνια.

Ο στιχουργός, Ηλίας Φιλίππου, σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ποια τραγούδια έχει γράψει για την γυναίκα του και ποιον τραγουδιστή βοήθησε στην καριέρα του.


Πόσες φορές έχετε παντρευτεί τελικά;
«Μία! Με τη γυναίκα μου, την Αννυ, είμαστε μαζί 30 χρόνια! Και θεωρώ ότι είναι πολύ βασικό για έναν άνθρωπο που γράφει ο σύντροφός του να τον στηρίζει. Είναι μεγάλο πράγμα η ψυχική και η οικογενειακή ηρεμία. Και είναι αηδίες όλα αυτά που ακούω ότι «εγώ όταν είμαι χάλια γράφω καλύτερα». Εγώ δεν έχω υπάρξει χάλια, αλλά όταν είσαι χάλια δεν μπορείς να γράψεις. Τι θα γράψεις, τα απωθημένα σου;».


Αρα έχετε ρίξει στα... πατώματα όλη την Ελλάδα με τα τραγούδια σας, ενώ εσείς ήσασταν καλά με τη γυναίκα σας;
«Ετσι! Αυτό είναι και επιτυχία. Δεν είμαι των καταχρήσεων, δεν πίνω, δεν έχω καπνίσει ποτέ. Δεν πρέπει να είσαι κατεστραμμένος οικογενειακά, να πίνεις, να καπνίζεις για να γράψεις. Μπορείς να το κάνεις κι αυτό, αλλά μάλλον θα το κάνεις λάθος. Ή δεν θα μπορείς να ντιλάρεις αυτά που φτιάχνεις. Εγώ είμαι επαγγελματίας και επιχειρηματίας. Δεν είμαι άνθρωπος που γράφω για να κάνω πλάκα. Γράφω για να ζήσει ένα κύκλωμα: τραγουδιστές, μουσικοί, στούντιο, παραγωγοί, επιχειρηματίες. Πολύς κόσμος».


Πόσα παιδιά έχετε;
«Εναν γιο, τον Λουκά. Είναι 25 χρόνων και πριν από λίγες μέρες πήρε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις».


Εχετε γράψει κάποιο τραγούδι για τη γυναίκα σας;
«Ναι, το «Μόνο για σένα» του Νίκου Βέρτη και το «Πίστεψέ με» («πάρε με απόψε αγκαλιά») του Νίκου Κουρκούλη».


Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που να βοηθήσατε στο ξεκίνημά του;
«Ο Νίκος Κουρκούλης μού έκανε demo από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη και τον φώναξα κάτω να δω τι μπορώ να κάνω. Είναι 100% δημιούργημά μου, σε όλη του τη δισκογραφία. Ηταν πολύπλευρος και πολυτάλαντος, και μαζί με τον Κυριάκο κάναμε απίστευτες επιτυχίες μαζί. Και τον Πλούταρχο».


Καλλιτέχνες που δεν σας φέρθηκαν με ευγνωμοσύνη υπήρξαν;
«Εχω δισκογραφήσει 485 τραγουδιστές. Ναι, υπήρξαν πολλοί, αλλά είμαι ψυχρός στη δουλειά μου και πήγα παρακάτω, δεν στεναχωρήθηκα. Θεωρώ δεδομένη την αχαριστία του ανθρώπου που ευεργετείται και γι' αυτό φροντίζω εξαρχής να βάλω όρια. Αλλωστε, δεν είχα ποτέ και σχέσεις με τους καλλιτέχνες, δεν έχω φίλους τραγουδιστές. Δεν μου αρέσει να μπλέκω φιλίες και επαγγελματικά», λέει στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved