Μάρκος Σεφερλής: «Ο Χάρης δε μου δίνει “αέρα” στις κριτικές του» (Photos)
Showbiz

Μάρκος Σεφερλής: «Ο Χάρης δε μου δίνει “αέρα” στις κριτικές του» (Photos)

Ο Μάρκος Σεφερλής τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ  «Hairspray».

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την πρώτη δουλειά του, μετά από 20 χρόνια, στην οποία δεν έχει την ευθύνη της σκηνοθεσίας και της παραγωγής, ενώ αποκάλυψε το λόγο που ο γιος του Χάρης κάθεται πάντα στις πρώτες σειρές του θεάτρου.

-Μετά από 20 χρόνια που ηγείσαι των θιάσων σου, καθώς κάνεις την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και γενικότερα έχεις την ευθύνη όλων, πώς είναι να συνεργάζεσαι με συναδέλφους σου δεν τους έχεις επιλέξει εσύ και να δέχεσαι σκηνοθετική καθοδήγηση;

«Δεν είναι εύκολο, γιατί, όταν κάνω όλα τα παραπάνω επί σειρά ετών, πέφτουν στην αντίληψη μου πράγματα που εγώ θα τα έκανα αλλιώς».

-Αντιδράς;

«Όχι, δεν αντιδρώ, γιατί ενώ από τη μία μεριά είναι δύσκολο,. από την άλλη, όταν αποφασίζεις να είσαι σε μια δουλειά, με άλλο σκηνοθέτη, παραγωγό και συναδέλφους που δεν έχεις επιλέξει εσύ, είσαι στρατιώτης, κάνεις αυτό που πρέπει, αυτό που σου έχουν πει. Μπορείς να λες κάποια στιγμή την άποψη σου, αλλά υπερισχύει πάντα η άποψη του σκηνοθέτη. Ούτε μπορείς να κάνεις παρατηρήσεις σε συναδέλφους, αυτό που κάνω στις δικές μου δουλειές, αυτό το ξέρεις από την αρχή... Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι παραγωγικό πολλές φορές, αρχίζεις να λειτουργείς διαφορετικά απ' ό,τι σε μια δική σου δουλειά που περνούν όλα από το χέρι και το μάτι σου. Η αλήθεια είναι πως μέσα μου δημιουργούνται καινούργια συναίσθημα τα, που μέχρι τώρα δεν τα είχα».

-Τώρα που άνοιξες την... πόρτα για προτάσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να σε δούμε να λες το «ναι» και σε άλλη πρόταση ή θα συνεχίσεις με δικές σου «συνταγές»;

«Ακόμα και στο δικές μου επιτυχημένες «συνταγές» φροντίζω κάθε χρόνο να ανεβάζω τον πήχη. Πάντα ήμουν ανοιχτός, απλώς κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω και τον παραγωγό, γιατί αυτά που σκεφτόμουν, που ήθελα, ήταν να ξεφύγω από τα τετριμμένα που γίνονταν συνήθως στο χώρο αυτό. Γενικά, να φέρω καινούργια έργα, σύγχρονα, προχωρημένα, να ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου και στο ανατρεπτικό είδος που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια. Έβλεπα ότι κανένας παραγωγός δεν μπορούσε να μου καλύψει ή να επενδύσει χρηματικά στα όνειρα που είχα εγώ, έτσι έκανα τον παραγωγό. Από αυτό που κάνω τώρα οι δικοί μου θεατές φεύγουν πολύ ευχαριστημένοι, χαίρονται που με είδαν σε κάτι διαφορετικό».

-Η σύζυγός σου, Έλενα Τσαβαλιά, και ο γιος σου τι σου είπαν;

«Ο Χάρης, που δεν μου δίνει πολύ «αέρα» στις κριτικές του, ξέρω ότι του αρέσουν οι παραστάσεις μου πάντα, τον βλέπω που κάθεται στην πρώτη σειρά και γελάει».

-Υπάρχει λόγος που κάθεται πάντα στην πρώτη σειρά ο Χάρης;

«Για να βλέπει τους μορφασμούς και τις εκφράσει μου. Πολλές φορές, επειδή οι δυο μας έχουμε κώδικες, από το σπίτι, που τους χρησιμοποιούμε και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά εγώ «παίζω» με τον Χάρη και είναι μια διαδικασία που μας αρέσει. Η Έλενα μου είπε ότι ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω πολλά χρόνια πριν, μου δίνει «πόντους», παίρνω από αυτή την παράσταση, από αυτή την ερμηνεία. Κάποια πράγματα πλέον έχουν γίνει πολύ εύκολα για μένα κι αυτό δεν μου αρκεί».

-Σου λείπει αυτή τη σεζόν το πείραγμα που είχες χρόνια από τη σκηνή με τον κόσμο;

«Όχι, γιατί κι εδώ έχω φροντίσει να έχω αυτό το πείραγμα με τον κόσμο, σε άλλη μορφή βέβαια και σε μικρότερη δόση σε σημείο που πρέπει, που ταιριάζει να γίνει και που το έχει ανάγκη και το έργο», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved