Αλέξης Γεωργούλης: «Μου λείπει πάρα πολύ το θέατρο και μου έλειπε και πριν από την εκλογή μου»
Showbiz

Αλέξης Γεωργούλης: «Μου λείπει πάρα πολύ το θέατρο και μου έλειπε και πριν από την εκλογή μου»

Ο Αλέξης Γεωργούλης παράλληλα με την Ευρωβουλή βρίσκεται και στην κριτική επιτροπή του «Your face sounds familiar».

Ο ίδιος πρόσφατα μίλησε για το πόσο εφικτό είναι να τα κάνει και τα δύο παράλληλα, για το πώς είναι η ζωή στις Βρυξέλλες, και αν του λείπουν η τηλεόραση και το θέατρο.

-Πόσο εφικτό είναι να είστε και στην κριτική επιτροπή και στην Ευρωβουλή;

«Είναι, θα έρχομαι Τετάρτη βράδυ λίγο πριν από το γύρισμα και θα φεύγω αμέσως μετά, σε περίπτωση που δεν μπορώ να λείψω καθόλου από το Στρασβούργο στις Βρυξέλλες».

-Κάπως δύσκολο ακούγεται...

«Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι δύσκολο το πήγαινε - έλα με το αεροπλάνο, αλλά ταξιδεύω τόσο πολύ, που έχω πάθει μια ανοσία».

-Πώς είναι η ζωή στις Βρυξέλλες; Και πώς είναι να είστε σε αυτήν τη θέση;

«Τα περίμενα αρκετά διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό που θα πω είναι ότι ο ρόλος του ευρωβουλευτή είναι πολύ πιο περιορισμένος απ' ό,τι νόμιζα. Πίστευα ότι θα είχε παραπάνω αρμοδιότητες και δύναμη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Το πιο ισχυρό καθήκον που έχεις να κάνεις είναι να λειτουργείς σαν φίλτρο στις τροπολογίες που έχεις, απλά με ένα "ναι" ή ένα "όχι". Δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο. Να βελτιώσεις κάποιον νόμο, να εμπνευστείς έναν καινούργιο ή να θέσεις θέματα. Μόνο με αρκετά χρονοβόρο τρόπο και με πολλά διαδικαστικά».

-Περιμένατε την εκλογή;

«Ήλπιζα, γι' αυτό και έβαλα υποψηφιότητα. Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα, φυσικά και χάρηκα, αλλά σκέφτηκα ότι υπάρχει πολύς δρόμος. Έχω ακόμα τον ενθουσιασμό για τους στόχους που είχα βάλει, γι’ αυτά προσπαθώ ακόμα και θα συνεχίσω».

-Ποιοι είναι οι στόχοι;

«Ο βασικός στόχος, που ξεκινάμε και σαν έργο τώρα, είναι να καταφέρουμε να περάσουμε στην Κομισιόν το να εδραιώσουμε ως θεσμό ένα Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, θα προσπαθήσουμε πολύ γι' αυτό».

-Σας λείπουν η τηλεόραση και το θέατρο;

«Μου λείπει πάρα πολύ το θέατρο και μου έλειπε και πριν από την εκλογή μου. Τα τελευταία χρόνια, έχω κάνει πολύ λίγες παραστάσεις. Το σκέφτομαι συνέχεια και θέλω να μπορέσω να το ξανακάνω».

-Στενοχωρηθήκατε που δεν μπορέσατε να είστε στις «Άγριες μέλισσες»;

«Όχι, δεν στενοχωρήθηκα, ήθελα πολύ να συμμετάσχω, απλά δεν γινόταν χρονικά. Όταν και αντικειμενικά δεν μπορεί να γίνει, οφείλεις να το αποδεχτείς».

-Πώς βλέπετε τη ζωή σας σε δέκα χρονιά από τώρα; Πολιτικός ή ηθοποιός;

«Δεν βάζω τέτοιους στόχους. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να ζω τη ζωή μου, όχι να τη φαντάζομαι. Φυσικά, έχω προσανατολισμούς αλλά όχι τέτοιους, θέλω να προσπαθώ να ανακαλύπτω τη ζωή και τον κόσμο, ώστε να κατανοώ καλύτερα για ποιον λόγο ήρθαμε εδώ και τι μπορούμε να κάνουμε, αναπνέοντας», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved