Άγριες μέλισσες:Ορκόπουλος: O Νέστορας, ο Άγγελος και η Σοφούλα έχουν τον εχθρό μέσα στο σπίτι τους
Showbiz

Άγριες μέλισσες:Ορκόπουλος: O Νέστορας, ο Άγγελος και η Σοφούλα έχουν τον εχθρό μέσα στο σπίτι τους

Ο Παύλος Ορκόπουλος ως Νέστορας έχει ζήσει πολλά στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες μέλισσες».

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τον ήρωα του ο οποίος είχε καταλάβει πρώτος απ' όλους τι σημαίνει δικτατορία, για τον Ακύλα, αλλά για το ποιος είναι τελικά ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος που έχει περάσει από το Διαφάνι.

Ο Νέστορας είχε καταλάβει πρώτος απ' όλους τι σημαίνει δικτατορία και, μόλις είδε τον Ακύλα στο καφενείο, είπε «Άλλος σατανάς μας βρήκε»!

Ο Νέστορας είναι ένας έμπειρος άνθρωπος. Ξέρει ότι θα ακολουθήσουν δυσάρεστες καταστάσεις με τη Χούντα. Έχει πολεμήσει το φασισμό, τους ναζί, και ξέρει τι σημαίνουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Οι άνθρωποι σε συνθήκες απολυταρχισμού αλληλοσπαράσσονται, καταστρέφονται, κυριαρχεί το μίσος, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Για να επιβληθεί ένα καθεστώς ανελευθερίας, καταφεύγει στη λογοκρισία, στο φόβο, στα βασανιστήρια, την εξορία. Ο Νέστορας φοβάται πρώτα απ' όλα για τον εγγονό του, τον Άγγελο, ο οποίος μπορεί να είναι χωροφύλακας, αλλά έχει έντονη την αίσθηση του δικαίου, είναι μορφωμένος, έχει ορμή και νιάτα. Ήδη, λοιπόν, νιώθει τους κραδασμούς και ξέρει ότι αν ο Άγγελος αρχίσει να λέει φωναχτά τα όσα πιστεύει, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την υπηρεσία του. Επίσης, θα γίνει σύντομα πατέρας.

Όμως, ο Νέστορας, ο Άγγελος και η Σοφούλα έχουν τον εχθρό μέσα στο σπίτι τους! Ο αδελφός της Σοφούλας ήρθε για να τους δει με' την κονκάρδα και το φοίνικα στην μπλούζα. Ο κουνιάδος του Αγγέλου έχει παρασυρθεί από τους δήθεν επαναστάτες και είναι νέο παιδί. Στο σπίτι του Νέστορα, λοιπόν, έχει ήδη μπει μια βόμβα. Ο Νέστορας είναι σε ετοιμότητα να συμβουλέψει το γιο του κοινοτάρχη, αλλά τα φασιστικά καθεστώτα κάνουν πλύση εγκεφάλου στους νέους, μιλώντας τους για την πατρίδα, την οικογένεια και τη θρησκεία. Τους λένε ότι απειλούνται και πως πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη... Η γνώμη και η στάση του Νέστορα ως ήρωα πολέμου, με γιο που θυσιάστηκε και αυτός για την πατρίδα, είναι καίριας σημασίας για το Διαφάνι.

Ποιος είναι τελικά ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος που έχει περάσει από το χωριό;

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τοπίο, δεν είναι ο τσιφλικάς Δούκας Σεβαστός, ο οποίος άλλωστε δεν μένει πια στο Διαφάνι. Ο μεγαλύτερος σατανάς είναι ο Ακύλας Μεγαρίτης, ένα τέρας με αγγελική μορφή. Ο Ακύλας δεν θέλει μόνο να εκδικηθεί όλο το χωριό για το θάνατο του αδελφού του, Αχιλλέα, αλλά είναι και αδίστακτος ως φασίστας. Πρόκειται για έναν μεγαλοεργολάβο που έχει ως σκοπό του να πλουτίσει μέσα από τη Χούντα. Στηρίζει το καθεστώς για να αναλαμβάνει δημόσια έργα και να κερδίζει χρήματα. Όλα είναι συμφέρον. Γι' αυτό και τάζει στους συγχωριανούς διάφορα, ώστε να τους έχει με το μέρος του. Όπου υπάρχει συμφέρον, ανθίζουν λυκοφιλίες. Ο Δούκας, αν και δεν συμπαθεί το καθεστώς -τους θεωρεί τυχοδιώκτες και ψεύτες, «λίγους»-, συμμαχεί με το διάβολο για να τη βγάλει καθαρή στη δίκη ίου. Η φιλία του με τον Ακύλα είναι λυκοφιλία. Ο Ακύλας έχει έρθει στο χωριό με σκοπό να σπείρει ζιζάνια και να διαβρώσει τις σχέσεις των συγχωριανών.

Ο Νέστορας θα αναγκαστεί να πάρει θέση στα πράγματα;

Ο Νέστορας παρατηρεί, νουθετεί, βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Πολέμησε το φασισμό και την κατοχή των Γερμανών, δεν θα πολεμήσει το φασισμό που έρχεται εκ των έσω; Ο Νέστορας πονάει για τις αδελφές Σταμίρη, γιατί είναι σαν πατέρας τους. Πονάει για την Ελένη. Ο Λάμπρος απειλήθηκε από το καθεστώς με τη ζωή της γυναίκας του και υπέγραψε ότι είναι αντιστασιακός. Βασανίστηκε, έφαγε ξύλο στην εξορία και έκανε τελικά αυτό που απαίτησαν οι εχθροί του.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

Άγριες μέλισσες: Ο Νέστορας αντιμέτωπος με τον Δούκα στα δικαστήρια

Παύλος Ορκόπουλος: Σπάνια εμφάνιση με τη γυναίκα του! (photos)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved