Τάκης Παπαματθαίου: Ο Πέτρος Φιλιππίδης με είχε πάρει τηλέφωνο - Τον ρώτησα μόνο πώς έγιναν όλα αυτά
Showbiz

Τάκης Παπαματθαίου: Ο Πέτρος Φιλιππίδης με είχε πάρει τηλέφωνο - Τον ρώτησα μόνο πώς έγιναν όλα αυτά

Ο Τάκης Παπαματθαίου έχει διαγράψει μια σπουδαία καριέρα στο χώρο της υποκριτικής.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για το αν πορεύεται στη ζωή με τη λογική και μελετημένες κινήσεις, για το αν ζει τα πάθη του, ενώ σχολίασε και το ελληνικό #MeToo.

-Παίζετε σκάκι. Στη ζωή σας πορεύεστε με τη λογική και μελετημένες κινήσεις;

Το σκάκι είναι μεγάλο μου πάθος και έρωτας. Όταν παίζεις σκάκι, φαίνεται τι χαρακτήρα έχεις. Αν είσαι της πολύ λογικής, αν έχεις φαντασία, αν ρισκάρεις, αν είσαι στην άμυνα κλπ. Ένας μεγάλος πρωταθλητής είχε πει ότι το σκάκι είναι η τέχνη της λογικής και συμφωνώ απόλυτα. Στη ζωή μου τα έχω όλα αυτά μαζί, σε σημείο που μπορεί και κάποιος να με πει αντιφατικό.

-Τα πάθη σας τα ζείτε ή τα αποφεύγετε;

Είμαι έτσι φτιαγμένος και ζω τα πάθη μου.

-Σας έχει βγει σε κακό;

Η έννοια του πάθους έχει μια μανία. Μια εμμονή. Άρα, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχει κάποιο αντίτιμο.

-Τον γάμο θα τον ξανά σκεφτόσασταν;

Μόνο που μου το είπες, κουράστηκα. Έκανα έναν, φτάνει. Έχει αξία να είσαι και κάποιες στιγμές μόνος σου, να μην έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Γιατί να ξανά παντρευτώ; Μια κοινωνική σύμβαση είναι. Μπορείς να αγαπιέσαι και χωρίς αυτόν τον θεσμό. Εξάλλου, η ιστορία μας έχει δείξει πως τα ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν, είναι αυτά που άντεξαν στον χρόνο, γιατί κανείς δεν έχει κανέναν ως δεδομένο, άρα διεκδικείς τον άλλον, με αποτέλεσμα να είσαι πιο σωστός και να ενδιαφέρεσαι περισσότερο. Συνήθως συμβαίνει αυτό. Είναι όμως και κάποια ζευγάρια που τα χαίρομαι και είναι μαζί πενήντα χρόνια και είναι χαρά θεού. Όλα είναι τυχερά όπως έχει πει και ο Σαίξπηρ.

-Ο γιος σας, ο Ιάσονας, ακολουθεί την υποκριτική. Ποια ήταν η πρώτη συμβουλή που του δώσατε όταν σας είπε την απόφαση του;

Δεν μου αρέσει να κάνω τον σοφό. Αυτό που έκανα με τον Ιάσονα, ήταν να του εκθέσω κάποια λάθη που έκανα και την κατάσταση και να τον αφήσω να το κρίνει μόνος και να αποφασίσει.

-Πώς γίνεται ένας ηθοποιός σκηνή ενώ ψήνεται στον πυρετό ο έχει ζήσει κάτι πολύ δύσκολο; Πού βρίσκετε τη δύναμη;

Από την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον κόσμο και την ανταπόκριση που ξέρω ότι θα πάρω. Είμαι ευγνώμων που με έχει αγαπήσει τόσο πολύ ο κόσμος. Δακρύζω τώρα που στο λέω.

-Μουδιάσαμε όλοι με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα και επικρατεί μεγαλύτερη ψυχραιμία, θέλετε να μου πείτε λίγο την άποψη σας για όλο αυτό;

Για να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες, κάτι θα έχει γίνει, ας κάνουμε λίγη υπομονή και όλα θα φανούν στο δικαστήριο. Μην νομίζεις ότι ισχύει αυτό που λένε ότι τα ξέραμε και δεν μιλάγαμε. Τι ξέραμε; Αυτό που ξέραμε είναι ότι υπάρχουν κάποια άτομα που ήταν δύσκολα και δύστροπα, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό έχει μεγάλη διαφορά με αυτά που καταγγέλθηκαν.

-Ακόμα και οι κακοί τρόποι, καλό είναι να μην υπάρχουν...

Φυσικά δεν είναι καλό να υπάρχουν, αλλά είναι θέμα άσχημου χαρακτήρα.

-Με τον Πέτρο Φιλιππίδη μιλήσατε;

Με είχε πάρει τηλέφωνο. Τον ρώτησα μόνο πώς έγιναν όλα αυτά, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Το θέμα είναι πως το χειρίζεται ο καθένας. Ο Φιλιππίδης έχει ένα πολύ δύσκολο χαρακτήρα, το οποίο εγώ και άλλοι συνάδελφοι το γνωρίζαμε και προσωπικά ήξερα να τον χειριστώ.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Παπαματθαίου: Η αμηχανία on air όταν ρωτήθηκε για τον Φιλιππίδη - «Επόμενη ερώτηση» (Video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved