Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Όταν μου μίλησε κάποιος άσχημα, βρήκα έναν τρόπο και το διαχειρίστηκα»
Showbiz

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Όταν μου μίλησε κάποιος άσχημα, βρήκα έναν τρόπο και το διαχειρίστηκα»

 Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Οι γείτονες από πάνω» στο θέατρο Πειραιώς 131. «Ο κόσμος είχε ανάγκη να παρακολουθήσει και μία καλή κωμωδία, και να γελάσει μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού», είπε η ηθοποιός. 

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης μίλησε για τα επαγγελματικά της, για την πανδημία αλλά και για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

«Οι γείτονες από πάνω» στο θέατρο Πειραιώς 131. Πώς βιώνεις την επιτυχία της παράστασης;

Αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα στο θέατρο, είναι σαν να είμαστε σε ένα μεγάλο πάρτι. Υπάρχει μία χαρούμενη ατμόσφαιρα και το κοινό συμμετέχει πολύ με το γέλιο του. Στο τέλος υπάρχει ένα δραματικό φινάλε, αλλά μέχρι εκεί, γελάει πολύ ο κόσμος. Και εμείς οι ηθοποιοί πάμε με πολλή χαρά σε αυτή τη δουλειά, αλλά λαμβάνουμε και το ωραίο κλίμα του κοινού.

Ο κόσμος μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού είχε ανάγκη να γελάσει…

Εννοείται, δεν το συζητώ. Και πέρα από το απλό γέλιο, ο κόσμος είχε ανάγκη να παρακολουθήσει και μία καλή κωμωδία. Δηλαδή μία καλογραμμένη κωμωδία, που να μην έχει μόνο ένα επίπεδο γέλιου και ως εκεί. Αυτό που παίζουμε εμείς ας πούμε, είναι έργο που διεισδύει σε βάθος και οι άνθρωποι στο τέλος φεύγουν προβληματισμένοι και συγκινημένοι. Ο κόσμος ταυτίζεται και «κουβαλά» τα όσα είδε.

Εσύ υποδύεσαι μαζί με τον Δημήτρη Σταρόβα, το ζευγάρι που έχει βαλτώσει η σχέση τους μετά από 15 χρόνια γάμου. Ταυτίζεσαι καθόλου με τον ρόλο;

Ναι, έχουν υπάρξει στιγμές, που ένιωσα ότι έχει βαλτώσει η σχέση μου. Αλλά δεν έχω ζήσει και μακροχρόνιες σχέσεις, τύπου 15 χρόνια, όπως οι άνθρωποι αυτοί στην παράσταση. Έχω ζήσει στιγμές τέτοιες, σε μικρότερες -χρονικά- σχέσεις μου. Έβλεπα την ρουτίνα να έρχεται και δεν μπορούσα να την διαχειριστώ, οπότε χώριζα. Συνειδητό μεν, αλλά όσο μεγαλώνεις και κοιτάς πίσω σου, λες ότι έπρεπε να τα διαχειριστείς αλλιώς. Αλλά όταν είσαι νέος, δεν έχεις τη σοφία που απαιτούν κάποιες καταστάσεις.

Έχει υπάρξει σεζόν που να μείνεις χωρίς δουλειά;

Όχι, ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύω ασταμάτητα. Ευτυχώς. Είμαι πάντα αγέρωχη, αλλά αυτό απαιτεί πολλή δουλειά και κόπο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω δουλειά, αλλά ευλογημένο. Δουλεύω πάρα πολύ, όμως και είναι καθαρά συνειδητή μου επιλογή αυτό.

Έχει τύχει να πεις «όχι» μέσα στην καριέρα σου, που στην πορεία τα μετάνιωσες;

Έχω πει «όχι» για τα οποία δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς. Δηλαδή τα έχω μετανιώσει γιατί ήταν «όχι» σε δουλειές που είπα, επειδή μπορεί να είχα κλείσει κάτι άλλο. Επαγγελματικά, δεν μου αρέσει να στήνω κανέναν. Τα «όχι» που έχω πει, είναι αυτά που τελικά δεν μπορούσα να αποφύγω!

Για «ναι» σου, σε δουλειές, έχεις μετανιώσει;

Όχι, δεν έχω δεχθεί αναγκαστικά μία δουλειά, μόνο και μόνο από ανασφάλεια του επαγγέλματος. Δεν βγαίνει η σεζόν αναγκαστικά και υπό πίεση. Είναι πολύ ψυχοφθόρο και καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου.

Από δουλειές έχεις αποχωρήσει, λόγω κακής συμπεριφοράς;

Όχι, ποτέ μου. Κάθε περίεργη, αλλά όχι ακραία συμπεριφορά, την διαχειριζόμουν.

Περιστατικά λεκτικής βίας ή κακοποιητικής συμπεριφοράς έχεις δεχθεί και πώς το διαχειρίστηκες;

Ναι, αλλά όχι κάτι ακραίο. Εξαρτάται πάντα από το μέγεθος του περιστατικού, το σε τι φάση θα σε βρει, κλπ. Όταν μου μίλησε κάποιος άσχημα, βρήκα έναν τρόπο και το διαχειρίστηκα. Απλά δεν μου έχει κάτι ακραίο.

Με τις καταγγελίες που έγιναν στο χώρο σας, πιστεύεις σε μία πιο δίκαιη και φωτεινή μέρα για την κοινωνία;

Για την κοινωνία γενικότερα δεν ξέρω αν ξημερώνει μία καλύτερη μέρα. Γιατί ο μόνος κλάδος που είπε να αυτοκαθαρθεί, ήταν ο δικός μου. Ναι μεν αυτό είναι κάτι, αλλά όχι ότι θα δούμε ένα καινούργιο αύριο να ανατέλλει. Θεωρώ ότι οφείλει να υπάρχει μία αφύπνιση και ζύμωση εσωτερική. Μόνο έτσι θα ξημερώσουν φωτεινές μέρες. Όταν ένας-ένας, μετατοπιστούμε προς το καλύτερο, τότε μόνο και η κοινωνία θα μετατοπιστεί προς το καλύτερο.

Πηγή: ΕΓΩ

Διαβάστε επίσης:

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο gossip-tv: «Με προβληματίζει όλη αυτή η βία γύρω μας»

Αποκαλυπτική η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Ο έρωτας δεν παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου...»

Παράταση παραστάσεων για την παράσταση «Οι γείτονες από πάνω» στο Θέατρο Πειραιώς 131

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved