Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο gossip-tv: «Με προβληματίζει όλη αυτή η βία γύρω μας»
Showbiz

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο gossip-tv: «Με προβληματίζει όλη αυτή η βία γύρω μας»

Είναι μία γυναίκα γεμάτη χιούμορ και από την πρώτη στιγμή σε γεμίζει αισιοδοξία και σε παρασύρει στον δικό της «μαγικό» κόσμο. Μέρες προσπαθούσαμε να κανονίσουμε με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αυτή την όμορφη συνομιλία αλλά με ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα, φτάσαμε να μιλάμε ένα μεσημέρι πριν την τελική πρόβα της παράστασης που πρωταγωνιστεί. 

Η αυτοπεποίθηση και παράλληλα η καλοσύνη της αναβλύζει από μέσα της όπως ακριβώς και το ταλέντο της και είναι από τους ηθοποιούς που δεν μπορείς να μην λατρέψεις.

Η γοητευτική Αλεξάνδρα που αγάπησες μέσα από τους υπέροχους ρόλους της, ξεδίπλωσε τις σκέψεις της και μίλησε για την παράσταση, «Οι Γείτονες από πάνω», για την βία αλλά και για το τι δεν ανέχεται από τους ανθρώπους.

Πώς προέκυψε η πρόταση για την παράσταση, «Οι Γείτονες από πάνω»;

Από την κ. Μελισόβα, τον οποίο δεν ήξερα, δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά αλλά με πήρε τηλέφωνο και μου το πρότεινε. Είδα την ταινία και το κείμενο, το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο στα ελληνικά, μου άρεσαν πάρα πολύ και έτσι είπα το ναι κατευθείαν.

Τι σας έκανε να πείτε το «ναι»;

Πρώτα από όλα το σενάριο γιατί όταν είδα την ταινία, παρατήρησα πως το κείμενο ήταν πολύ καλογραμμένο, μόλις πήρα στα χέρια μου και το θεατρικό κείμενο, βεβαιώθηκα απολύτως ότι είναι μία εξαιρετικά καλογραμμένη κωμωδία, που όμως δεν μένει στο πρώτο επίπεδο της κωμωδίας ή της «σάχλας», έχει και δεύτερο επίπεδο πολύ πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό. Αυτό είναι που το κάνει και πολύ ενδιαφέρον το έργο γιατί δεν είναι ένα έργο που το βλέπεις, γελάς και πας σπίτι σου και δεν σου μένει τίποτα, είναι ένα έργο που θα προβληματίσει, που θα φέρει αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων. Θεωρώ ότι έχει τέτοια δύναμη αυτό το έργο. Επίσης το ναι το είπα και λόγω συνεργατών.

Πείτε μας μερικά λόγια για τον ρόλο σας;

Εγώ υποδύομαι την Άννα Μαρία, σύζυγο του Δημήτρη Σταρόβα εδώ και 15 χρόνια και η σχέση μας δυστυχώς έχει όλες τις παθογένειες που παρουσιάζουν πολλές σχέσεις ανθρώπων μετά από τόσα χρόνια. Μαλώνουμε συχνά, δεν θέλουμε να επικοινωνούμε πολύ ο ένας με τον άλλον, η σεξουαλική επαφή πολύ αραιή έως καθόλου. Είναι πράγματα δηλαδή που δυστυχώς αντιμετωπίζουν αρκετοί και πολλοί ταυτίζονται κιόλας μαζί μας.

Επίσης βλέπουμε πως ο άντρας μου είναι και αντικοινωνικός και τσιγκούνης, συν όλα τα άλλα, μας επηρεάζει, αφήσαμε την ρουτίνα να μας ισοπεδώσει τελείως. Όμως στη συνέχεια καλούμε τους από πάνω γείτονες, οι οποίοι έχουν μία έντονη και δραστήρια ερωτική ζωή, την οποία εμείς τα βράδια ακούμε πάρα πολύ καθαρά και εγώ ζηλεύω. Ο άντρας μου εκνευρίζεται που τους καλώ στο σπίτι καθώς μας είχαν βοηθήσει σε μία μετακόμιση και εκείνη την βραδιά γίνονται σημαντικές αποκαλύψεις και μία πρόταση από αυτούς σε εμάς που μας αφήνει άφωνους.

Πιστεύετε ότι την σήμερον ημέρα δεν προχωρούν οι σχέσεις και οι γάμοι λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης ή είναι κάποιος άλλος ο λόγος;
Ο λόγος είναι ότι ρουτινιάζουμε, ο γάμος είναι ένας θεσμός. Ο θεσμός δεν φταίει από μόνος του, υπάρχουν κάποιοι συμβαλλόμενοι σε αυτό οπότε αυτοί οι δύο είτε είναι σε μία σχέση είτε είναι μακροχρόνιος γάμος πρέπει να δουλεύουν την σχέση τους, να την κρατούν ζωντανή γιατί και η ρουτίνα μία λέξη. Αυτό είναι μία κατάσταση, η οποία επέρχεται όταν δεν δουλεύουμε επάνω σε αυτή.

Με τον γάμο χάνεται και ο έρωτας; Δηλαδή επηρεάζει τους ανθρώπους ώστε να «αφήσουν» τον εαυτό τους.

Γενικά υπάρχει μία τάση, η οποία κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστή. Όταν παντρεύεται κάποιος δεν πρέπει να αισθάνεται ότι «έχει δέσει τον γάιδαρο του», δεν πάει έτσι, για αυτό μάλλον έχουμε και πολλά διαζύγια τελικά. Πιστεύω ότι απλά ο γάμος είναι μία κοινή απόφαση δύο ανθρώπων που θέλουν να ενώσουν κι επίσημα τις ζωές τους και από εκεί και πέρα την ζωή αυτή να την κρατήσουν ζωντανή και ενδιαφέρουσα και «πικάντικη».

Τι σας ενοχλεί σε μία σχέση;

Με ενοχλεί το να αφήνουμε με τον σύντροφο μου να μπει η σχέση σε τέλμα. Κάποιες φορές δεν το καταλαβαίνουμε δυστυχώς γιατί είναι και αυτή η καθημερινότητα, η οποία ρημάζει τα πάντα στο πέρασμα της και τα τελευταία χρόνια έχουμε κληθεί να αγωνιστούμε τόσα πράγματα, που ίσως και το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι η σχέση. Η σχέση όμως είναι κάτι βασικό και ουσιαστικό και οφείλει να μένει ζωντανή γιατί είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε τελικά.

Πιστεύετε ότι η καραντίνα επηρέασε λίγο στις σχέσεις λόγω τριβών; Καθώς αρκετοί είχαν μείνει σπίτι και ήταν κάθε μέρα μαζί, που σε άλλη περίπτωση μπορεί και να μην γινόταν…

Όταν δύο ζευγάρια έχουν μάθει να είναι ο ένας από εδώ κι άλλος από εκεί και να συναντιούνται μόνο τα βράδια για παράδειγμα ή να μην σε ενδιαφέρει η καθημερινότητά του άλλου ή να μην υπάρχει η ουσιαστική επικοινωνία και απλώς να μοιράζονται έναν ύπνο, η καραντίνα ήρθε και τα έβγαλε όλα αυτά τα προβλήματα. Αντιθέτως άλλα ζευγάρια που μπορεί να μην έχουν πολύ χρόνο μαζί και να τον μοιράζονται ποιοτικά κάποιες στιγμές, θεωρώ πως η καραντίνα δεν τους δημιούργησε πρόβλημα.

Τι δεν ανέχεστε;

Δεν μπορώ την ανειλικρίνεια στους ανθρώπους. Στις φιλικές, επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις θεωρώ την ειλικρίνεια μεγάλη αρετή. Μπορεί να ειπωθεί με όμορφο τρόπο, δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα αλλά υπάρχουν τρόποι όμως να είσαι ειλικρινής και είναι όλα καλά.

Με όλα αυτά που ακούμε το τελευταίο διάστημα με τις κακοποιητικές συμπεριφορές όλων των ειδών, σας φοβίζει εσάς ως γυναίκα;

Με προβληματίζει έντονα όλη αυτή η βία γύρω μας, η οποία έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Δεν έχει υπάρξει μία μέρα που δεν έχουμε ακούσει κάτι βίαιο, δολοφονίες, πόλεμος, γυναικοκτονίες, υπάρχει έξαρση της βίας. Μάλλον, γίνεται λόγω μνημονίων και καραντίνας και όλων αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, μάς έχουν φέρει σε δύσκολες καταστάσεις και αυτό έχει φέρει την βία. Δεν με φοβίζει αλλά αυτό με έχει προβληματίσει βαθιά.

Όλοι ξέρουμε και βλέπουμε ότι ανέκαθεν ήσασταν και είστε μία ωραία γυναίκα, είχατε ποτέ κάποια ακραία εκδήλωση θαυμασμού;

Όχι δεν είχα ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού. Δεν είμαστε στο Χόλυγουντ, αυτό να έχει συμβεί στην Ελλάδα σε ένα, δύο άτομα. Σε μένα ήταν όλα φυσιολογικά, με πλησίαζαν για να μου προσφέρουν λουλούδια, αυτόγραφο και φωτογραφίες, τίποτα όμως ακραίο.

Ποια συνεργασία δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Όλες οι συνεργασίες είναι σημαντικές γιατί η κάθε μία σε βελτιώνει, σε κάνει καλύτερο ηθοποιό και κάτι μαθαίνεις από αυτό, οπότε δεν θα ήθελα να επιλέξω κάποια διότι όλες έβαλαν το λιθαράκι τους για να εξελιχθώ.

Έχετε κάποια τηλεοπτική πρόταση;

Προς το παρών όχι αλλά πιστεύω πως θα δεχτώ κάποια πρόταση. Εύχομαι η πρόταση που θα δεχτώ να ευδοκήσει και να πάει καλά.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved