Κονιτόπουλος: «Ότι κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας και αγωνιζόμαστε μόνοι μας»
Showbiz

Κονιτόπουλος: «Ότι κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας και αγωνιζόμαστε μόνοι μας»

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο «Βασιλιάς του νησιώτικου τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, έχει μία πορεία σχεδόν 60 χρόνων στο νησιώτικο τραγούδι.

Ο ίδιος επιτυγχάνει με τα τραγούδια του και με το αστείρευτο κέφι του να συνεπαίρνει και να ξεσηκώνει όποιον παραβρεθεί στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Ο ίδιος σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στο τραγούδι, στα σχόλια που δέχεται αλλά και για την απαξίωση του νησιώτικου τραγουδιού.

Σας αποκαλούν βασιλιά του νησιώτικου τραγουδιού. Με τις ταμπέλες γενικά πώς τα πάτε;

Κοίταξε, δεν μου πολυαρέσουν οι ταμπέλες για να είμαι ειλικρινής. Τι θα πει τώρα βασιλιάς; Κάνω όσο μπορώ καλύτερα αυτό που αγαπώ και από εκεί και πέρα δεν βάζω ταμπέλες. Χαίρομαι βεβαίως με την αγάπη του κόσμου γιατί αυτή ουσιαστικά είναι η πληρωμή. Η χρηματική πληρωμή είναι καθαρά γιατί πρέπει να ζήσουμε, δεν γίνεται να μην ζήσουμε.

Η πληρωμή γενικά για έναν καλλιτέχνη είναι η αναγνώριση. Σε τηλεοπτικές σας εμφανίσεις βλέπουμε στα social media να γίνεται ένα πανηγύρι κάθε φορά. Σας αποθεώνουν. Εσείς ασχολείστε, παρακολουθείτε τα σχόλια;

Σε ένα μέτριο θα έλεγε μέγεθος ασχολούμαι γιατί αυτή η τεχνολογία λιγάκι με έχει ξεπεράσει εμένα. Πιστεύω είναι για τους νέους περισσότερο. Βλέπω τα παιδιά που τα παίζουν στα δάχτυλα όλα αυτά και εγώ νιώθω ότι συλλαβίζω. Όσο μπορώ τα παρακολουθώ αλλά δεν είμαι και ειδικός.

Είχατε μιλήσει και για την απαξίωση του νησιώτικου τραγουδιού. Γιατί πιστεύετε ότι γίνεται αυτό;

Όχι μόνο του νησιώτικου, γενικά του παραδοσιακού. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος δεν ενδιαφέρεται και δεν βοηθάει αυτό το είδος το παραδοσιακό. Ό,τι κάνουμε γενικά σε αυτό το είδος το κάνουμε μόνοι μας και αγωνιζόμαστε μόνοι μας. Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στα χέρια μας αυτό το όπλο που είπαμε νωρίτερα, το διαδίκτυο που μπορείς να ανεβάσεις ένα τραγούδι, κάτι. Έχουμε και τη μεγάλη ατυχία που το θεωρώ πολύ κακό για εμένα, ότι σταμάτησε η δισκογραφία. Τώρα βγάζεις ένα τραγούδι και το ανεβάζεις στο διαδίκτυο και αυτό είναι. Οι εταιρίες που υπάρχουν είναι ελάχιστες σήμερα και δεν ασχολούνται με την παράδοση. Είναι εμπορικές εταιρίες, δεν θα ασχοληθούν με το τι αρέσει στις μεγάλες ηλικίες αλλά μόνο με αυτό που αρέσει στα παιδιά. Πλασάρουν μουσικές που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. Είναι όλα ξενόφερτα.

Πηγή: Λοιπον

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved