Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Ανησυχώ με τη βία στην trap»
Showbiz

Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Ανησυχώ με τη βία στην trap»

Στις 21 Νοεμβρίου, στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα λάβει μέρος στην εορταστική συναυλία στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με τη Συμφωνική Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου.

Μετά το πέρας της πανδημίας, ο αγαπημένος ερμηνευτής επιστρέφει με ένα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς εμφανίζεται ζωντανά στον Κολωνό, ενώ προετοιμάζεται για τις συναυλίες του, μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη εμφάνιση στην Αμερική, τον Μάρτιο του 2023. Πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε στο «Ιλιον Plus», όπου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με δικά του τραγούδια από όλη του την πορεία, εφ’ όλης της ύλης.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος, φέτος το πρόγραμμά του είναι πολύ βαρύ, αλλά και πολύ ευχάριστο. «Έκανα πολύ διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Θα έλεγα όμως ότι το κυρίως θέμα που μας απασχόλησε ήταν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπου είχαμε μια δική μας παράσταση, την οποία έγραψε ο Μάκης Ψαραδέλλης, εγώ τη μουσική και σκηνοθέτησε αλλά και έπαιξε η Ελένη Καρακάση με πέντε μουσικούς. Αυτό ήταν μια πάρα πολύ ωραία παράσταση, που την κάναμε σε πολλά μέρη και πήγε πάρα πολύ καλά. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και γι’ αυτό θέλουμε να της δώσουμε συνέχεια, γιατί ακόμα δεν έχει κλείσει ο κύκλος της επετείου», λέει στο «Secret».

Όσον αφορά τον κορονοϊό, παραμένει ψύχραιμος. «Τηρώ τα υγειονομικά μέτρα όταν υπάρχουν, αλλά χωρίς να τα φοβάμαι. Ο φόβος έχει φτάσει τον κόσμο να πηγαίνει στην άλλη άκρη, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί τίποτα, η οικονομία να γονατίζει, οι καλλιτέχνες να δεινοπαθούν και ο κόσμος τελικά να μη χαίρεται. Όλα αυτά από υπερβάλλοντα ζήλο ή ακόμα και φόβο. Αυτό θεωρώ ότι χρειάζεται προσοχή. Βέβαια, δεν μιλάω για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, που έχουν ίσως κάποια ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και ίσως είναι πιο ευάλωτες από τους υπόλοιπους. Είναι δεδομένο εξάλλου ότι πρέπει, εκτός από τον εαυτό μας, να προσέχουμε και όλους τους υπόλοιπους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει ο φόβος να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από όσο του αναλογεί».

Λαϊκό τραγούδι

Η κουβέντα αλλάζει και πάμε στα ραδιόφωνα, όπου δεν υπάρχει στο ρεπερτόριό τους το λαϊκό τραγούδι. Έχει αντικατασταθεί με το λεγόμενο ποπ. Εντούτοις, στις συναυλίες ο κόσμος βλέπουμε ότι αγαπάει το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και ο Ανδρεάτος είναι ένας καλλιτέχνης που τα παντρεύει αυτά τα δύο. «Έτσι ακριβώς είναι και αυτό το συζητάω με πολύ κόσμο. Λόγου χάρη, πήγα στο αεροδρόμιο τις προάλλες και συναντηθήκαμε με κάποιους υπαλλήλους στον έλεγχο, που μου είπαν: “Πού είσαι; Πού χάθηκες; Δεν σε βλέπουμε τελευταία". Τους απάντησα: “Είμαι μια χαρά. Τρέχω και κάνω εμφανίσεις, απλώς δεν έτυχε να συναντηθούμε” - και είναι αυτό ακριβώς. Πέρα από μία ή δύο εκπομπές, σε όλα τα Μέσα προβάλλεται ένα πολύ περίεργο είδος τραγουδιού, που ξεκινάει από το pop, αλλά συνεχίζει σε αυτό που λέμε trap. Ποτέ δεν ήμουνα απαισιόδοξος ή αρνητικός σε κάτι νέο, έχω όμως ανησυχία παρακολουθώντας το περιεχόμενο αυτής της trap μουσικής, που εμπεριέχει πολλή βία. Βλέπω τα νέα παιδιά απροστάτευτα να ακούνε και να υιοθετούν έναν τρόπο ζωής άλλον, πέρα από αυτά που είχαμε μάθει εμείς από τις οικογένειές μας, τις παρέες μας και το σχολείο».

Όπως λέει, έχει τις κεραίες του τεντωμένες και παρακολουθεί με ενδιαφέρον, αλλά και με ανησυχία: «Τα λαϊκά μαγαζιά ζουν και βασιλεύουν, και μάλιστα πολλά νέα παιδιά, πολύ περισσότερα μάλιστα από προηγούμενα χρόνια, ασχολούνται, όχι μόνο παίζοντας και τραγουδώντας λαϊκά τραγούδια, αλλά επιλέγοντας να λένε τραγούδια που, όταν αυτά γεννήθηκαν, οι δημιουργοί τους είχαν πεθάνει και δύο γενιές πριν».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved