Έφυγε από τη ζωή, μόλις στα 36 του, ο διακεκριμένος πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης
Showbiz

Έφυγε από τη ζωή, μόλις στα 36 του, ο διακεκριμένος πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης

Μόλις στα 36 του χρόνια έχασε τη μάχη για τη ζωή ο διακεκριμένος πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος από το καλοκαίρι πάλευε με μία σπάνια μορφή καρκίνου. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια με τη διάγνωση μιας σπάνιας μορφή καρκίνου, την οποία και πάλεψε με γενναιότητα. Μάλιστα αρχικά έδειχνε να έχει βγει νικητής αφού επέστρεψε στο πιάνο που τόσο πολύ αγαπούσε και μάλιστα κυκλοφόρησε και δίσκο.

Στα τέλη του καλοκαιριού όμως ο εφιάλτης επέστρεψε και παρά το γεγονός ότι το πάλεψε με κάθε απόθεμα ψυχικής δύναμης που είχε, τελικά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο διακεκριμένος πιανίστας, λίγο πριν φύγει από τη ζωή επέλεξε να επιστρέψει στα Γρεβενά μαζί με τη σύζυγό του, τη μετρ στο βιολί Elisa van Beek η οποία δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του. Σήμερα (20/11), στις 12,00 το μεσημέρι, φίλοι και συγγενείς θα του πουν το τελευταίο αντίο ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών, Ευαγγελίστριας της Θεοτόκου.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραγιάννης

Ο Γιώργος Καραγιάννης γεννήθηκε στα Γρεβενά. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών. Στην μουσική του σταδιοδρομία παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου κοντά σε διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως οι: Donald Weilerstein, Maxim Mogilevsky, Aglika Genova & Liuben Dimitrov, Mikhail Voskresensky, Jerome Rose, Elisabeth Kufferath, Winfried Rademacher, Hideyo Harada, Kemal Gekic´, Reinhard Becker, Viktor Chuchkov, Ákos Hernádi, Eugene Mursky, Svetlana Smolina, Johan van Beek, Eduard Zilberkant, Δόμνα Ευνουχίδου, Έλενα Μουζάλα, Γιώργος Χατζηνίκος.



Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ειδίκευση πιάνου (πτυχίο, μεταπτυχιακό), έχοντας ως υπεύθυνο καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Μετά την εισαγωγή του ως 1ος στον τομέα Konzertexamen (ανώτατες σπουδές σολιστικής ειδίκευσης στη Γερμανία) συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τρόσιγκεν (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen) με καθηγητή τον Tomislav Nedelkovic-Baynov. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής δωματίου στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου (Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover) με καθηγητή τον Markus Becker. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα συνοδείας Lied (Liedgestaltung) με καθηγητή τον Jan Phillip Schultze.


Είχε συμμετάσχει και διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Επίσης είχε εμφανιστεί δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ταϋλάνδη).

Είχε ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα παίζοντας με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved