Δημήτρης Αρβανίτης: «Ο έρωτας είναι κάτι αναγκαίο για μένα, για να μπορώ να δημιουργώ»
Showbiz

Δημήτρης Αρβανίτης: «Ο έρωτας είναι κάτι αναγκαίο για μένα, για να μπορώ να δημιουργώ»

Ο Δημήτρης Αρβανίτης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ολης της ύλης και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του που δηλώνει αρκετά δημιουργικός. 

Ο Δημήτρης Αρβανίτης μας έχει χαρίσει μέσα από την σκηνοθετική του ματιά και άποψη μοναδικές τηλεοπτικές στιγμές μέσα από τις σειρές που φέρουν την υπογραφή του. «Μια στιγμή, Δυο ζωές», «Η ζωή της άλλης», «Κλεμμένα Όνειρα», «Δικαίωση» και πολλά άλλα. 0 iδios μιλάει στο «Λοιπόν» για την τηλεόραση και για το πώς πήρε την απόφαση να αφήσει την Φαρμακευτική και να βαδίσει στα καλλιτεχνικά μονοπάτια.

  • Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι δημιουργική αυτή η περίοδος της ζωής σας;

Έχω φύγει από την τηλεόραση εδώ και τρία χρόνια και τώρα έχω εκδώσει ένα βιβλίο το οποίο πήγε πολύ καλά και ονομάζεται «Βίοι παράλληλοι». Είμαι σε αναζήτηση σεναριογράφου στην διεθνή κοινότητα και μάλλον θα καταλήξω σε αυτόν που θα γράψει το σενάριο για την ταινία. Η ταινία θα είναι μία μεγάλη διεθνής παραγωγή. Ένα μεγάλο μέρος θα γυριστεί στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ικαρία.

Το πρώτο βήμα ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό γιατί 37 περίπου σεναριογράφοι από όλο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν και έγραψαν εξαιρετικά λόγια για το βιβλίο. Πάντα ήμουν σαν άνθρωπος εξαιρετικά ανήσυχος και ποτέ δεν βολεύτηκα σε κάτι. Τελείωσα στο πανεπιστήμιο φαρμακοποιός και άλλαξα όταν κατάλαβα ότι αυτό που πίστευα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είναι. Κατάλαβα σύντομα ότι ήμουν ένας εκτελεστής που πούλαγε μπουκαλάκια με χαπάκια και αρκετά νωρίς σηκώθηκα και έφυγα. Έγινα φωτογράφος και μετά κινηματογραφιστής. Μου έφερε κούραση η τηλεόραση και ένιωσα μία ισοπέδωσα των πάντων

  • Η Ικαρία είναι το φάρμακό σας;

Η Ικαρία είναι η έμπνευση μου και κάθε φορά που πηγαίνω βαπτίζομαι και γίνομαι καινούργιος. Είναι μία υπαρξιακή ανάγκη.

  • Ο έρωτάς είναι πηγή έμπνευσης για εσάς;

Ο έρωτας σε όλες τις εκφάνσεις του είναι αναγκαίος για τη δημιουργία, δηλαδή ερωτεύεσαι πρώτα από όλα ανθρώπους, ερωτεύεσαι κομμάτια από τον υπαρκτό κόσμο που είναι δίπλα σου. Παράδειγμα ερωτεύεσαι ένα αντικείμενο που μπορεί να είναι ιδιαίτερο. Δεν φοβάμαι να πω ότι αγαπάω αντικείμενα, τα λατρεύω πολλές φορές όχι με τον ίδιο τρόπο βέβαια που λατρεύω τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι ένας δημιουργός αυτοδημιουργείται για δεύτερη και για τρίτη, μάλλον ξανά βαφτίζεται δεύτερη, τρίτη και εκατοστή φορά μέσα από τον έρωτα. Τον έρωτα στην ολική του έκφραση και όχι βέβαια ένα στεγνό έρωτα όμως πια έχει καταντήσει λέξη να την εννοούμε.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved