Κλέλια και Άννυ Πανταζή: Τα κιλά της εγκυμοσύνης και τα μαθήματα που πήραν ως μανούλες
Showbiz

Κλέλια και Άννυ Πανταζή: Τα κιλά της εγκυμοσύνης και τα μαθήματα που πήραν ως μανούλες

Η Κλέλια και η Άννυ Πανταζή είναι πολύ δεμένες και εκτός από αδελφές είναι και κολλητές φίλες. 

Μοιράζονται τα πάντα και έτυχε να γίνουν μανούλες σχεδόν την ίδια περίοδο. Γι' αυτό και έχουν πολλά να πουν για τον συγκεκριμένο ρόλο που είναι ο πιο όμορφος και πιο σπουδαίος της ζωής τους...

klelia-pantazi-(7).jpg

Αγαπήσατε περισσότερο το σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη;

Κ.Π.: Αυτήν τη στιγμή είναι σαν να τα διανύω όλα από την αρχή, παρόλο που είναι συνθήκες τις οποίες έχω ξαναζήσει. Μετά τις εγκυμοσύνες, έχω αποκτήσει ένα καινούριο σώμα, το οποίο προσπαθώ ακόμη να μάθω, ενώ την ίδια στιγμή αισθάνομαι ευγνώμων για αυτό. Υπήρξαν αλλαγές στο σώμα μου. Δεν αναφέρομαι τόσο στα κιλά, αφού στις δύο πρώτες εγκυμοσύνες πήρα περίπου δεκατρία, ενώ τώρα προσέχω περισσότερο, όσο στην τομή της καισαρικής, τις ραγάδες, τη χαλάρωση γενικότερα και τις αλλαγές που βιώνει μια γυναίκα στο σώμα της μετά τον τοκετό. Σε αυτή την εγκυμοσύνη, νιώθω από τους πρώτους μήνες το σώμα μου πιο καταπονημένο, ίσως γιατί τρέχω πολύ με τα άλλα δύο παιδιά στην καθημερινότητα.

Α.Π.: Ποτέ δεν αγχώθηκα, ούτε πριν ούτε μετά την εγκυμοσύνη, για το αν θα «χαλάσω» το σώμα μου και το αν θα έχει την ίδια εικόνα μετά τη γέννηση των παιδιών. Το αγάπησα και το αγαπώ επειδή έχει φέρει στη ζωή τα πιο σημαντικά μου δώρα, τα παιδιά μου. Τρέφομαι σωστά και προσπαθώ να γυμνάζομαι χωρίς άγχος ή στενοχώρια για την εικόνα μου. Στη Χριστιάνα πήρα δεκαεπτά κιλά και, μέχρι να ξαναμείνω έγκυος, στον Φίλιππο, είχα καταφέρει να χάσω τα δεκατέσσερα. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη ήμουν πιο προσεκτική και πήρα μόνο δέκα. Πρόσεχα αρκετά γιατί το σάκχαρό μου ήταν στο όριο για να εμφανίσω διαβήτη κύησης.

annie-pantazi.jpg

Ως αθλήτριες, επηρεάζεται η ψυχολογία σας από τα κιλά;

Κ.Π.: Επειδή η ρυθμική είναι ένα άθλημα το οποίο έχει άμεση σχέση με το βάρος, έμαθα από νωρίς να παρακολουθώ τα κιλά μου για να μην επιβαρύνω τη μέση μου και να αποφύγω τραυματισμούς. Δεν με αφορούν πλέον τα κιλά, το έχω ξεπεράσει μεγαλώνοντας. Τα ρούχα μου είναι η ζυγαριά μου.

Α.Π.: Όχι, δεν επηρεάζεται η ψυχολογία μου. Η μεζούρα μου για το βάρος μου είναι τα ρούχα μου. Έχω σταματήσει να ζυγίζομαι επειδή αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή για να στενοχωριέμαι.

Τι είναι αυτό που σας έχει διδάξει μητρότητα;

Κ.Π.: Να έχω υπομονή στην καθημερινότητά μου και να σκέφτομαι πιο γρήγορα γιατί, ως μητέρα, καλείσαι συνέχεια να παίρνεις αποφάσεις για άπειρα θέματα. Το βασικό για μένα είναι ότι με δίδαξε πως μπορώ να αγαπήσω ένα άλλο πλάσμα τόσο πολύ και με τόση ανιδιοτέλεια. Το φανταζόμουν, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο έντονο και ουσιαστικό συναίσθημα. Παρά τις αδιάκοπες απαιτήσεις της, η μητρότητα είναι μια συνθήκη που μου ταιριάζει πολύ, με κάνει να νιώθω όμορφα, και αισθάνομαι ότι με έχει ολοκληρώσει ως άνθρωπο.

klelia-pantazi-(10).jpg

Α.Π.: Από μικρή ήθελα παιδιά καθώς προέρχομαι από μια πολύ δεμένη οικογένεια. Το πρότυπό μου είναι οι γονείς μου και οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσαν εμένα και την αδελφή μου. Τα παιδιά μου ήρθαν την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μου, όταν είχα ωριμάσει. Η μητρότητα με δίδαξε την αγάπη δίχως όρια. Προτεραιότητά μου είναι τα παιδιά μου να είναι καλά στην υγεία τους, να μεγαλώνουν με αγάπη σε ένα ευτυχισμένο και ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον και να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τους προσφέρω τα εφόδια ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία.

Πηγή: Hello

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved