Τζένη Καρέζη: Σπάνια εικόνα λίγους μήνες πριν από τον θάνατο της
Showbiz

Τζένη Καρέζη: Σπάνια εικόνα λίγους μήνες πριν από τον θάνατο της

H Τζένη Καρέζη σε ένα ακόμη σπάνιο φωτογραφικό καρέ που τραβήχτηκε λίγους μήνες πριν από τον θάνατο της.

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στην τέχνη και τον πολιτισμό μέτρησε πολλά χιλιόμετρα στην καλλιτεχνική της πορεία και έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Την εικόνα που θα δείτε παρακάτω μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram o φωτογράφος Δημήτρης Αιθωμιανάκης. Ο ίδιος είναι συλλέκτης και συνηθίζει να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το τεράστιο αρχείο του.

Στη συγκεκριμένη λήψη δίπλα στην Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο είναι ο Γιάννης Φέρτης και ο Φρέντυ Γερμανός.

karezi3.jpg

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1992, τη χρονιά δηλαδή που τα ομορφότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου έκλεισαν για πάντα.

Η Τζένη Καρέζη γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1932 στην Αθήνα. Ήταν μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, με σημαντική αντιδικτατορική δράση, αλλά και μία σπουδαία θεατρική επιχειρηματίας. Υπήρξε ένα από τα εμπορικότερα και πιο ακριβοπληρωμένα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Η ηθοποιός, παρά την αρνητική στάση του πατέρα της, κατάφερε και μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1951. Δάσκαλοι της ήταν οι Δημήτρης Ροντήρης (ο οποίος ήταν και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου), Άγγελος Τερζάκης, Γεώργιος Παππάς, Έλεν Τσουκαλά, Κωστής Μιχαηλίδης, Πέλος Κατσέλης κ.ά.

Τον Οκτώβριο του 1954 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο, στο έργο «Ωραία Ελένη», δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Την ίδια χρονιά έπαιξε πλάι στην Κατίνα Παξινού στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Το 1955 πρωτοεμφανίζεται στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας -ως πρωταγωνίστρια μάλιστα- στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».

Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου 1992 τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουλίου μετά από τριετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 29 Ιουλίου έγινε η κηδεία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved