Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Για εμάς ο Νταλάρας ήταν ο Θεός»
Showbiz

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Για εμάς ο Νταλάρας ήταν ο Θεός»

Με αφορμή τον δίσκο με τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, η δημοφιλής τραγουδίστρια μιλά για τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα, τη γνωριμία με τον Μάνο Χατζιδάκι, τις προσωπικές απώλειες, τις εκλογές και άλλα.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.

  • Στον Σείριο ως πρωτοεμφανιζόμενη θα γνωρίσατε όλους τους σημαντικούς συναδέλφους σας, τη Γαλάνη, τον Νταλάρα.

Όχι, με τη Δημητρούλα γνωριστήκαμε ουσιαστικά όταν μου πρότεινε ο Νταλάρας να παίξω μαζί τους. Για μας ο Νταλάρας ήταν ο Θεός, όχι μόνο γιατί είπε μεγάλα τραγούδια, αλλά γιατί μας έδειξε ένα δρόμο: «Φύγετε απ’ τα μαγαζιά»! Σ’ όλους, όχι μόνο σ’ εμάς. Εξαιτίας του φτιάχτηκαν οι μουσικές σκηνές.

  • Παράλληλα ξεκινάτε και τη μεγάλη δισκογραφία.

Βρεθήκαμε με τον Γιώργο Ανδρέου και φτιάξαμε το «Κορίτσι και γυναίκα» και το «Μισό φεγγάρι». Ο έρωτάς μας γέννησε κατευθείαν δύο μεγάλα έργα και το ίδιο διάστημα ήμασταν μέλη μιας αδιανόητης τάσης από το ’90 και μετά. Το έντεχνο γεννήθηκε μαζί με το ελεύθερο ραδιόφωνο και με τον μουσικό Τύπο. Γίναμε mainstream, το καλό τραγούδι ξαφνικά απέκτησε σπίτι. Από το ’90 μέχρι το 2005 είχαμε ένα κομμάτι της ελληνικής μουσικής εξελισσόμενο, μαζί και με τα παρατράγουδά του, αφού ακόμη και το έντεχνο δεν ήταν όλο καλό.

1675173576375-977133890-Tsaligopoulou-1.jpg
  • Από το 2000 και μετά παρουσιάσατε μια πιο ποπ πτυχή.

Είχα ένα δισταγμό ως προς το πέρασμα απ’ το ένα στιλ στο άλλο, αλλά το είχε κάνει πριν από μένα η Αλεξίου με το «Δι’ ευχών». Η Χαρούλα, νομίζω, είχε φάει το κράξιμο, όχι εγώ (γέλια). Έκανε όμως μια νέα τεράστια επιτυχία, όπως έκανε και ο δικός μου δίσκος με τον Λειβαδά, διαμορφώνοντας ήχο για τα επόμενα χρόνια.

  • Το πέρασμα στην ποπ σάς άλλαξε και εμφανισιακά;

Νομίζω ναι, αφού όταν έγινε το «Πιάσε με» είχα γίνει 38 ετών. Ήδη δεν φορούσαμε μόνο παντελόνια ή φαρδιά φορέματα. Είχαμε τα μαλλιά μας «θάμνο» και οι τραγουδίστριες δεν ξέραμε πώς να βαφτούμε ή πώς να ντυθούμε. Έπρεπε να διαχωρίσουμε τη θέση μας απ’ το σκυλάδικο και το πώς ντύνονταν οι τραγουδίστριες της πίστας. Κάποια στιγμή αρχές του ’90 ένας φίλος με είδε να φοράω μια φούστα λίγο πάνω απ’ το γόνατο και κατάλαβα πως με κοιτούσε ως γυναίκα. «Βρε Ελένη, έχεις πόδια;» με ρώτησε, είπε η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Documento.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved