Κώστας Μπερικόπουλος: «Τον ρόλο του Θοδωράκη στη "Νύχτα" τον έχω αγαπήσει πολύ»
Showbiz

Κώστας Μπερικόπουλος: «Τον ρόλο του Θοδωράκη στη "Νύχτα" τον έχω αγαπήσει πολύ»

Χαμηλών τόνων ηθοποιός αλλά με ισχυρό δημιουργικό αποτύπωμα αφού στην καλλιτεχνική του πορεία έχει αναμετρηθεί με σπουδαίους ρόλους χαρίζοντάς μας εξαιρετικές ερμηνείες.

Ο λόγος για τον Κώστα Μπερικόπουλο, ο οποίος υποδύεται τον Θοδωράκη στην σειρά Αυτή η νύχτα μένει.

  • Έχετε σημαντικές θεατρικές συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες, αλλά και πλούσιο βιογραφικό με ωραίες συμμετοχές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Νιώθετε ότι οι επιλογές σας σάς έχουν δικαιώσει;

«Και βέβαια, αλλά εγώ θα ήθελα να πάρω τα πράγματα από την αρχή και να πω ότι οι επιλογές που έκανα ήταν από ένα σημείο και μετά, θέλω να πιστεύω ότι έχω μια καλή τύχη που με βοήθησε πολύ. Όταν τελείωσα τη σχολή, βρέθηκα πολύ γρήγορα με σημαντικούς ανθρώπους στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος και στο ελεύθερο θέατρο και το ένα έφερε το άλλο.

Ήταν και άλλες εποχές. Τα πράγματα ήταν πιο εύκολα γιατί τώρα οι δραματικές σχολές είναι πολλές. Μπορεί η αγορά εργασίας λόγω της τηλεόρασης να είναι μεγαλύτερη, αλλά υπάρχει υπερπληθώρα ηθοποιών. Στη σχολή Βεάκη στην οποία διδάσκω, αποφοιτούν φέτος 22 άτομα και είναι όλα υπέροχα. Δεν ξέρω πόσα παιδιά θα απορροφηθούν από τον χώρο και πόσα θα αντέξουν. Γι’ αυτό σας λέω ότι η επιλογή στη δουλειά ξεκίνησε από ένα σημείο και μετά και η τύχη ήταν με το μέρος μου».

  • Ποιο είναι κάθε φορά το κριτήριο για μια νέα συνεργασία;

«Σίγουρα έχει να κάνει με τους συντελεστές. Όσο είναι κανείς νέος λέει “θέλω να δουλέψω". Όσο μεγαλώνω, τα κριτήριά μου έχουν να κάνουν με το ποιοι θα είναι στην εν λόγω δουλειά. Ομολογώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω πέσει σε πολύ καλά χέρια και είμαι καλομαθημένος κι αρκετά ασφαλής.

Έχω αποκτήσει συνεργάτες που έχουμε ανοιχτή επικοινωνία και μπορεί επαγγελματικά να μην είμαστε συνεχώς μαζί αλλά πάντα ο ένας για τον άλλον αποτελεί πρώτη επιλογή. Με αυτή τη λογική είμαι ευτυχισμένος, γιατί είμαι ένα άνθρωπος που έχω μια ηλικία, έχω μια θέση στον χώρο του επαγγέλματός μου, έχω την υγεία μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Τι άλλο να φτάσω; Αυτό δεν είναι μια μικρή ευτυχία στην καθημερινότητά μας:».

nyxta.jpg
  • Είναι πολύ ωραίο να νιώθει κανείς ευγνώμων γι’ αυτά που έχει. Μια και αναφερθήκατε στην καθημερινότητά σας, πόσο άλλαξε με τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»; Έχετε καταφέρει να είστε πια για τους τηλεθεατές... ο Θοδωράκης.

«Προ ημερών στο θέατρο Πέτρας έγινε μια μουσική παράσταση με τα τραγούδια της σειράς και ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα τόσο κόσμο μαζεμένο μετά την προβολή της. Πήγα μαζί με την Άννα Μάσχα και το ντουέτο Διαμαντούλα - Θοδωράκης έχει αγγίζει πολύ κόσμο ο οποίος μας έδειξε την αγάπη του και είναι πολύ ωραίο αυτό.

Τον συγκεκριμένο ρόλο τον έχω αγαπήσει πολύ κι έχω ευχαριστήσει πολλές φορές τους συγγραφείς μας Ιωάννα Κανελλοπούλου και Γιώργο Μακρή που τον έχουν προσέξει τόσο πολύ και τον έχει αγαπήσει και το κοινό. Δεν είδαμε τον Θόδωρο στις μεγάλες αντιφάσεις του.

Ξεκίνησε κάπως αρνητικά ως χαρακτήρας. Ήταν χωροφύλακας, διώκτης κομμουνιστών και ο πατέρας της Διαμάντως ήταν αριστερών πεποιθήσεων. Η Διαμάντω ήταν νέα τραγουδίστρια και δεν μπορούσε ένας νέος χωροφύλακας τότε να παντρευτεί μια «τέτοια» γυναίκα. Έπρεπε να πάρει ειδική άδεια. Μετά τα πήρε πίσω όλα αυτά, οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά τυχαία και οι δρόμοι τους ενώθηκαν και πάλι για να δημιουργηθεί αυτή η υπέροχη σχέση».

  • Πάντως ο Θόδωρος Πασσαλίδης κατάφερε να διατηρήσει τη γλυκύτητά του μέσα στα ταραγμένα πολιτικά χρόνια που πέρασε ο τόπος.

«Δεν πρέπει να ήταν έτσι απαρχής. Κάτι συνέβη, του γύρισε το μυαλό και αγάπησε περισσότερο τον άνθρωπο. Πήρε άλλο δρόμο από αυτόν που επίτασσε η ίδια του η δουλειά. Είδε τα πράγματα διαφορετικά.

Γελάω γιατί σεναριακά, ένας τέτοιος άνθρωπος με αυτό το παρελθόν, στα προηγούμενα επεισόδια καθόταν στο σπίτι να προσέχε ένα μικρό παιδί, και σε όλες τις δυσκολίες η Διαμάντω του έλεγε: “Κάτσε σπίτι με τον Νικολάκη. Θα καθαρίσω εγώ”, παρόλο που είναι μαχητικός. Η αγάπη του γι’ αυτή τη γυναίκα τον έκανε να στέκει ένα βήμα πίσω και να μην επεμβαίνει σε όσα συνέβαιναν. Μέχρι που επενέβη και την πλήρωσε πολύ άσχημα», είπε ο Κώστας Μπερικόπουλος στο TV 24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved