Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό
NDP Photo Agency
Showbiz

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό

Κηδεία Γιώργου Μιχαλακόπουλου: Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι θαυμαστές του ηθοποιού τον αποχαιρέτησαν σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Α´ νεκροταφείο Αθηνών.

Θερμή παράκληση των δικών του ανθρώπων είναι: «αντί στεφάνων στη μνήμη του ενισχύουμε το “Σπίτι του ηθοποιού” και το Τ.Α.Σ.Ε.Η.», όπως ανέφερε η ηθοποιός Μαρία Καβουκίδου σε ανάρτησή της για την κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, όχι μόνο της γενιάς του αλλά και μετέπειτα, αποτελώντας πρότυπο για πολλούς συναδέλφους του.

Στο θέατρο εμφανίστηκε, σύμφωνα με το wikipedia σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα.

mixalakopoylos-12.jpg

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του '70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Είναι βραβευμένος με το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν αλλά και με το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Αν και δήλωνε αριστερός, δεν ήθελε να ανήκει σε κανένα κόμμα.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε καταφέρει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι λίγοι γνώριζαν ότι εκτός από σπουδαίος θεατράνθρωπος ήταν και ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Με τη σύζυγό του, Αθηνά, απέκτησε δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος, κοινώς απέκτησε παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Φωτογραφίες από την κηδεία

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved