Οι celebrities μπαίνουν στην κουζίνα για να φτιάξουν βασιλόπιτα! Ποιος ή ποια φτιάχνει την καλύτερη;
Showbiz

Οι celebrities μπαίνουν στην κουζίνα για να φτιάξουν βασιλόπιτα! Ποιος ή ποια φτιάχνει την καλύτερη;

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι παράδοση για κάθε ελληνικό νοικοκυριό και κουζίνα να μοσχομυρίζει όταν ψήνεται η λαχταριστή βασιλόπιτα. Το ίδιο κάνουν και οι celebrities οι οποίοι ρίχνονται στην... αρένα για την καλύτερη βασιλόπιτα! 

Άλλοι προτιμούν το κέικ και άλλη την πολίτικη συνταγή. Όλοι τους όμως έχουν ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά και με πολλή αγάπη και όρεξη φτιάχνουν την παραμονή τη βασιλόπιτα που θα κόψουν ανήμερα της πρώτης ημέρας του νέου χρόνου με ελπίδες και ευχές να πάνε όλα καλά στην αυγή του 2024.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο λαχταριστές συνταγές που έχουν μοιραστεί κάποιοι επώνυμοι με τους θαυμαστές τους και εσείς αρκεί μόνο να επιλέξετε αυτή που πιστεύετε πως θα είναι η πιο νόστιμη.

Η εύκολη συνταγή της Ηλιάκη

Για τη βασιλόπιτα της θα χρειαστείτε

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

7κουτ. γλυκού μάχλέπι

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. ζάχαρη άχνη

5 αυγά

3 κουτ. σούπας κονιάκ

150γρ.χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

750 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Γέμιση:

200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη. ·

700 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. Γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Γέμιση: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Για τη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι με το μείγμα του αλευριού. Ψήνουμε την βασιλόπιτα κέικ για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και, αν θέλουμε, τη διακοσμούμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Και μην ξεχάσετε το φλουρί!

Η βασιλόπιτα της Υβόννης Μπόσνιακ

Η Υβόννη Μπόσνιακ έχει μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική καθώς δημοσιεύει φωτογραφίες με τα φαγητά ή τα γλυκά που φτιάχνει με τα χεράκια της. Και εννοείται πως φτιάχνει κάθε χρόνο βασιλόπιτα, έχοντας ακολουθήσει τη συνταγή της καλής της φίλης, Μαρίας Ηλιάκη.

Η Φαίη Σκορδά για το καλό και τη σωστή υποδοχή του νέου έτους λατρεύει να φτιάχνει μόνη της τη βασιλόπιτα προτιμώντας αυτή που είναι κέικ με την άχνη ζάχαρη από πάνω μόνο!

Η βασιλόπιτα της Σμαράγδας Καρύδη

Μπορεί η Σμαράγδα Καρύδη να μη φημίζεται για τις μαγειρικές της δυνατότητες, όμως πού και πού μπαίνει στην κουζίνα. Όπως πριν από τρία χρόνια όταν έφτιαξε μία διαφορετική βασιλόπιτα που όπως αποκάλυψε «έχει ξηρούς καρπούς και φρούτα και το 2021 το έγραψα με φιστίκι απ’ την Αιγινούλα μου»! Μπορεί να φτιάξει την ίδια και φέτος...

Η βασιλόπιτα όμως που τα... σπάει και που πολλοί celebrities φτιάχνουν στις κουζίνες τους είναι του Άκη Πετετζίκη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

300 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

7 γρ. μαχλέπι

2 γρ. μαστίχα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια

1 βανιλίνη

4 αυγά, θερμοκρασία δωματίου

75 γρ. γάλα, 3,5%

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Και για την εκτέλεση της συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)

Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.

Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.

Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.

Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!

Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Η βασιλόπιτα της Μαρίας Τζομπανάκη!

Την δική της σπιτική βασιλόπιτα φτιάχνει κάθε χρόνο και η αγαπημένη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του «Σασμού», Μαρία Τζομπανάκη που έχει έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού.

700 γρ. αλεύρι φαρίν-απ που φουσκώνει μόνο του

470 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

150 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 φλιτζάνι κονιάκ

3 κουταλάκια του γλυκού baking powder

χυμός από 5 πορτοκάλια

ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι

ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο για 1 λεπτό στα μικροκύματα και αφήστε το να κρυώσει. Διαχωρίστε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Ανακατέψτε τα ασπράδια σε ένα μίξερ μέχρι γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα νέο μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 10λεπτά στο μίξερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το δουλεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Βάζουμε και τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το κονιάκ, τις βανίλιες σε σκόνη και τη μαρέγκα και αναδεύουμε για 5 λεπτά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30cm και προσθέτουμε το μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°0 για 10 λεπτά, βάζουμε το ταψί στην πρώτη σκάλα και ψήνουμε για 1 ώρα

Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά

Στην κουζίνα και η Βάσω Λασκαράκη

Αν και ο Λευτέρης Σουλτάτος ως σεφ, μονοπωλεί συνήθως τον χώρο της κουζίνας για τις δημιουργίες του, όμως πού και πού μαγειρεύει και η ηθοποιός που συνήθως αναλαμβάνει τη δημιουργία της βασιλόπιτας. Μάλιστα στο παρελθόν είχε ανεβάσει και φωτό από την ώρα που μαζί με την κόρη της είχαν ριχτεί στη... μάχη για την καλύτερη βασιλόπιτα.

Η ηθοποιός και η κόρη της, Εύα μπαίνουν κάθε χρόνο στην κουζίνα και ετοιμάζουν την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Όποια βασιλόπιτα και να φτιάξετε το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει και εμείς ευχόμαστε να έχετε μία τυχερή χρονιά!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved