Ελένη Προκοπίου: Επιστρέφει στο θέατρο!Δες πώς είναι σήμερα το λαμπερό κορίτσι της δεκαετίας του ‘60
Showbiz

Ελένη Προκοπίου: Επιστρέφει στο θέατρο!Δες πώς είναι σήμερα το λαμπερό κορίτσι της δεκαετίας του ‘60

Μια σπάνια φωτογραφία της Ελένης Προκοπίου με αφορμή την θεατρική της επιστροφή σχεδόν πενήντα χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση.

Τη φωτογραφία ανέβασε ο Γιώργος Παράσχος με τον οποίο θα συνεργαστεί η σπουδαία ηθοποιός.

«Μεγάλη μου τιμή και χαρά που η μοναδική κυρία της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου Ελένη Προκοπίου θα είναι η μαμά μου στην παράσταση
"ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ" που θα ανέβει στις 04/03 στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη», έγραψε.

Δες πώς είναι σήμερα στη gallery που ακολουθεί

Ποια είναι η Ελένη Προκοπίου

Πρωταγωνίστησε σε κάθε είδους ταινία, σε μιούζικαλ, σε κωμωδίες και σε δράματα. Στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας της, εμφανιζόταν μόνο σαν χορεύτρια, στο θέατρο και τον κινηματογράφο, στον οποίο είχε παρουσία σε τρεις ταινίες με χορευτικό ρόλο, συγκεκριμένα: Το ραντεβού της Κυριακής (1960), Η Αθήνα τη νύχτα (1962) και Προδομένη αγάπη (1962).

Έπειτα είχε έναν ρόλο στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου Μικρές Αφροδίτες (1963), μια ταινία που γνώρισε διεθνή επιτυχία, ακολούθησε Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964), στην οποία υποδύθηκε την Γκιουλινάρ, μια πανέμορφη ανατολίτισσα πριγκίπισσα κάποιου εμιράτου. Στη συνέχεια Το πρόσωπο της ημέρας (1965) και το Ραντεβού στον αέρα (1965), όπου είχε ρόλο και ως χορεύτρια και ως ηθοποιός και έτσι γίνεται μέλος της οικογένειας της Φίνος Φιλμ. Ακολουθεί το Και οι 14 ήταν υπέροχοι (1965).

prokopiou-(4).jpg

Το 1966 είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πέντε ταινίες, συγκεκριμένα: Παράνομοι πόθοι (Φίνος Φιλμ), Το συρτάκι της αμαρτίας, Πέντε χιλιάδες ψέματα (Φίνος Φιλμ), Οι κυρίες της αυλής (Φίνος Φιλμ, κλασική θεωρείται πλέον η σκηνή με τα νερά της χαλασμένης βρύσης, μαζί με τον Κώστα Πρέκα) και Αγάπη που δεν σβήνει ο χρόνος (1966).

Τα επόμενα χρόνια πρωταγωνίστησε σε ταινίες χαμηλότερου προϋπολογισμού, στις οποίες είχαν ρόλους ο Νίκος Σταυρίδης, ο Τάσος Γιαννόπουλος, ο Φραγκίσκος Μανέλλης, η Τζένη Ρουσσέα, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Αλέκος Τζανετάκος, ο Νίκος Δαδινόπουλος, ο Νίκος Ρίζος, ο Σωτήρης Μουστάκας.

Η τελευταία της ταινία (Φίνος Φιλμ) ήταν Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας (1972), στην οποία υποδύθηκε μία αφελή ηθοποιό και χορεύτρια. Μετά τον γάμο της, στις αρχές της δεκαετίας του '70, με τον επιχειρηματία στον χώρο του επίπλου Αντώνη Συρίγο, αποχώρησε οριστικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Με τον μετέπειτα σύζυγό της γνωρίστηκαν στα γυρίσματα ταινιών. Από αυτόν τον γάμο απέκτησε μια κόρη, την Ειρήνη.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved