Κρινιώ Νικολάου: Τα 25 χρόνια δισκογραφίας και οι συνεργασίες με σπουδαίους τραγουδοποιούς
Showbiz

Κρινιώ Νικολάου: Τα 25 χρόνια δισκογραφίας και οι συνεργασίες με σπουδαίους τραγουδοποιούς

Η Κρινιώ Νικολάου με αφορμή την κυκλοφορία των δύο νέων κομματιών της, «Χρώμα σιωπής» και «Δύο τριαντάφυλλα», μιλάει σε πρόσφατη συνέντευξή της για τις συνεργασίες της με σπουδαίους μουσικούς.

Κλείνετε 25 χρόνια στη δισκογραφία δημιουργώντας δύο καινούρια τραγούδια, το «Χρώμα σιωπής» και τα «Δύο τριαντάφυλλα». Από πού εμπνέεστε κάθε φορά που γράφετε μουσική και, αλήθεια, ηχογραφώντας ένα τραγούδι στο στούντιο, αισθάνεστε πως θα αγγίξει την καρδιά του κοινού;

Όλα αυτά τα 25 χρόνια, κάθε φορά που ολοκλήρωνα έναν κύκλο τραγουδιών ύστερα από μία περίοδο δημιουργίας και έφτανε η στιγμή να τα παρουσιάσω, ήταν μία μικρή γιορτή για μένα και πάντα ένας σταθμός μέχρι τον επόμενο. Η έμπνευση έρχεται από διάφορες κατευθύνσεις, απροειδοποίητα συνήθως. Την ενεργοποιεί ένα συναίσθημα, μία κατάσταση, κάτι-το οποίο θα σε συγκινήσει ή κάποια στιχάκια που διαβάζοντας τα θα σε κινητοποιήσουν αμέσως. Στο στούντιο είναι πολύ όμορφες οι στιγμές, γιατί αυτό πού έχεις φτιάξει ξεκινάει να παίρνει μια ολοκληρωμένη μορφή. Αρχίζεις σιγά σιγά και το «ντύνεις» μέχρι να χτυπήσει η καρδιά σου στον ρυθμό του, και αυτό είναι μία πολύ όμορφη διαδικασία.

Τριάντα χρόνια στον χώρο της μουσικής, έχετε βρεθεί επί σκηνής με τους μεγαλύτερους μύθους της ελληνικής τραγουδοποιίας. Μιλήστε μου για τις πιο σημαντικές συνεργασίες σας.

Στα πρώτα μου βήματα είχα την τύχη και την ευλογία να συναντήσω τρεις από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής, τον Γιάννη Σπανό, τον Κώστα Χατζή και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Είναι σαν ένα μικρό θαύμα για έναν νέο καλλιτέχνη, που καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει σχεδόν, να γνωρίζει και να συνεργάζεται με τρεις μύθους του τραγουδιού.

krinio.jpeg

Τι έχει μείνει έως σήμερα στην καρδιά σας από τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Γιάννη Σπανό;

0 Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας απλός άνθρωπος με καλοσύνη, χιούμορ, μεγάλη αγάπη για αυτό που έκανε. Ήταν υπομονετικός στις πρόβες με τους νέους καλλιτέχνες χωρίς να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται την αναγνωρισιμότητα του και τη δύναμή

του για κανέναν σκοπό. 0 Γιάννης Σπανός είχε ένα παιδί μέσα του πάντα σε όλες τις αντιδράσεις του στην καθημερινότητά του. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μελωδούς συνθέτες με μοναδικό ύφος, ήχο και χρώμα.

Πώς ήταν οι στιγμές στις ζωντανές εμφανίσεις με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου;

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ένα μεγάλο παιδί. Πάνω στη σκηνή έβλεπα έναν τραγουδιστή με πάρα πολλή δύναμη και ενέργεια. Η φωνή του είναι τόσο ιδιαίτερη, έτοιμη να παρασύρει κι από το πρώτο κιόλας λεπτό της κάθε συναυλίας χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό που ζούσα μαζί του ήταν συγκλονιστικό... Σαν τον Βασίλη!

Πώς ήταν στο στούντιο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας;

Είχα γράψει ένα τραγούδι που λεγόταν «Αγάπη πλανόδια», σε στίχους της Κ. Χαρίση. Όταν του προτείναμε να το χρωματίσει και αυτός με τη φωνή του, του άρεσε και δέχτηκε να το πει. Και έτσι βρέθηκα στο στούντιο να το κάνουμε τελικά ντουέτο. 0 Λαυρέντης ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος και καλλιτέχνης αγαπημένος. Τρεις μήνες αργότερα, συμμετείχα μαζί του σε μία υπέροχη συναυλία που έκανε στο αρχαίο θέατρο της Μήλου.

Πηγή mytv

Κρινιώ Νικολάου: Η τραγουδίστρια με τις 50 διακρίσεις σε τουρνουά τένις- Τι λέει στο gossip-tv

Η Κρινιώ Νικολάου παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια

Κρινιώ Νικολάου: Ήταν λάθος της Πάολας να μιλήσει για τον Καζαντζίδη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved