Άκης Πάνου: Το φονικό τέλος ενός θρύλου του λαϊκού τραγουδιού
Showbiz

Άκης Πάνου: Το φονικό τέλος ενός θρύλου του λαϊκού τραγουδιού

Η ζωή του Άκη Πάνου «που ήταν ένα τσιγάρο, που δεν το γούσταρε κι όμως το φούμαρε», ολοκληρώθηκε το 2000 μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Εκτός, όμως από την μεγάλη καλλιτεχνική του πορεία, έμεινε στην ιστορία και ως... δολοφόνος…

Ο Άκης Πάνου δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος. Δεν ήταν καν ένας εύκολος άνθρωπος. Ήταν ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι που, όμως, είχε έναν προσωπικό και -για πολλούς ακατανόητο- κώδικα τιμής που τον οδήγησε από την κορυφή, πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καταδικασμένο για ανθρωποκτονία για την οποία ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη

panou-(2).jpg



Είναι ο άνθρωπος που έγραφε τραγούδια για όσα ζούσε και ζούσε για να γράφει τραγούδια. «Η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο, που δεν το γουστάρω κι όμως το φουμάρω» έγραψε σε ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια και ίσως είναι αυτό που μέσα σε μόλις 15 λέξεις μπορεί να περιγράφει όλα όσα βίωσε ο σπουδαίος αυτός μουσικός.


Η δολοφονία του Γιαλαμά και ο θάνατος «λαχείο»

panou-(1).jpg

Ο Άκης Πάνου ήταν ένας σκληρός άνθρωπος που επιδίωκε από τους γύρω του στρατιωτική πειθαρχία. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν μίλησε ποτέ στον ενικό στους γονείς του και απαιτούσε από τα παιδιά του να του μιλάνε στον πληθυντικό. Είναι ο άνθρωπος που άφησε την πρώτη του γυναίκα (παρά το γεγονός ότι ήταν η μεγάλη του και παντοτινή αγάπη) για να παντρευτεί μια άλλη προκειμένου να μπορέσει να κάνει παιδιά που τόσο πολύ ήθελε. Και τελικά έκανε. Τέσσερα, συνολικά. Το πρώτο από αυτά ήταν η Ελευθερία στην οποία είχε παθολογική αγάπη. Η Ελευθερία σε μικρή ηλικία αγάπησε τον Σωτήρη Γιαλαμά, έναν μεγαλύτερο άνδρα που ήταν ήδη παντρεμένος. Ο Ακης Πάνου δεν ενέκρινε ποτέ αυτόν τον έρωτα και η Ελευθερία έφυγε από το σπίτι. Ο μουσικοσυνθέτης είχε βγει τότε στην τηλεόραση και είχε κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει πού είναι η κόρη του να του δώσει πληροφορίες. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί πως η Ελευθερία δεν είχε φύγει μόνη της, αλλά είχε απαχθεί από τον Γιαλαμά. Η 19χρονη Ελευθερία εμφανίζεται και δηλώνει πως έφυγε με τη θέλησή της για να είναι με τον άνθρωπο που αγαπάει.

panou-(3).jpg

Όλη η Ελλάδα μαθαίνει για τα... οικογενειακά του Ακη Πάνου και αυτό ο εγωισμός του δεν μπορεί να το σηκώσει. θεωρεί πως τον έχουν προσβάλει και αποφασίζει να απομονωθεί στο σπίτι του στη Ξάνθη. Εκεί την 1η Αυγούστου 1997 θα γίνει το κακό. Ο Γιαλαμάς θεωρεί πως μπορεί να τα βρει με τον Πάνου και πάει μέχρι εκεί για να μιλήσουν. Ο Πάνου, σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε τότε σχηματιστεί, πυροβολεί, μάλιστα, δυο φορές στον αέρα την ώρα που ο Γιαλαμάς κατεβαίνει τις σκάλες για να φύγει. Σταματάει, ωστόσο, γυρνάει και αρχίζει να ανεβαίνει και πάλι τις σκάλες. Η τρίτη σφαίρα από το όπλο του Πάνου, καρφώνεται στο πρόσωπό του. Ο Πάνου συλλαμβάνεται και στο δικαστήριο θα πει πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Γιαλαμά. Δεν θα τον σκότωνε, αν δεν άρχιζε πάλι να ανεβαίνει τις σκάλες, όπως είχε πει, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής. Η σφαίρα θα έφευγε στον αέρα. Το δικαστήριο, ωστόσο, τον Μάρτιο του 1998, τον καταδικάζει σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Λίγο μετά την πρώτη δίκη, ο Πάνου μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο, ενώ η κόρη του φέρνει στη ζωή το παιδί του Γιαλαμά. Όταν του ανακοινώθηκε πως έχει λίγους μήνες μόνο ζωής ακόμα είχε πει την διφορούμενη έκφραση: «την έκανα λαχείο»! Τον Απρίλη του 1999 αποφυλακίζεται εξαιτίας της ανήκεστου βλάβης της υγείας του και ένα χρόνο αργότερα, πριν ξεκινήσει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, φεύγει από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, στις 7 Απριλίου του 2000

Πηγή Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved