Γιούρκας Σεϊταρίδης: «Ποτέ δεν θυμάμαι να με αποκαλούν, Γιώργο»
G-Sports

Γιούρκας Σεϊταρίδης: «Ποτέ δεν θυμάμαι να με αποκαλούν, Γιώργο»

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης εξήγησε γιατί τον λένε Γιούρκα και όχι Γιώργο που είναι το βαπτιστικό του.

Γιατί Γιούρκας και όχι Γιώργος;

«Γιατί Γιούρκα έλεγαν τον παππού μου, ο οποίος ήταν από τη Σεβαστούπολη της Ρωσίας. Ήταν Ρωσοπόντιος και, το «Γιώργος» το έλεγαν εκεί «Γιούρκας». Εννοείται ότι βαφτίστηκα Γιώργος, ο παπάς αρνήθηκε να με βαφτίσει Γιούρκα ή Γιωρίκα -όπως είναι στα Ποντιακά- γιατί έλεγε ότι δεν είναι Χριστιανικό όνομα. Αλλά, τι να το κάνεις, Γιούρκα με φωνάζουν όλοι. Να φανταστείς, ποτέ δεν θυμάμαι να με αποκαλούν, Γιώργο. Ποτέ».

Είχες αδυναμία στον παππού σου;
«Όσο ζούσε, ναι. Ξέρεις, έφυγε από τη ζωή όσο ήμουν εγώ πολύ μικρός ακόμα και δεν έχω πάρα πολλές μνήμες από εκείνον. Όλοι, όμως, μου έλεγαν πάντα τα καλύτερα για εκείνον».

Πού μεγάλωσες;
«Στα Γιάννενα! Τυχερός ήμουνα που δεν μεγάλωσα σε τεράστια αστική πόλη. Είχα τα παιχνίδια μου, έπαιζα με τα γειτονόπουλα, τρέχαμε με τα ποδήλατα, έπαιζα μπάλα, σκαρφαλώναμε στα δέντρα και κόβαμε φρούτα να φάμε. Όλο βλακείες κάναμε, φεύγαμε το πρωί και γυρίζαμε το βράδυ. Οι γονείς δεν ανησυχούσαν καθόλου. Καμία σχέση με ό,τι γίνεται ή γινόταν εδώ, που φοβούνται μήπως τους απαγάγει κανένας το παιδί. Στην επαρχία είναι αλλιώς».

Πηγή: Down Town Κύπρου

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved