Μάρκους Μπεργκ: «Η Ελλάδα είναι παντού όμορφη»
G-Sports

Μάρκους Μπεργκ: «Η Ελλάδα είναι παντού όμορφη»

Για την Ελλάδα, την Ελληνική γλώσσα, την κουζίνα αλλά και τις διακοπές του εδώ, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Μάρκους Μπεργκ.

Αισθάνεσαι Έλληνας έπειτα από τρία χρόνια στην Ελλάδα; Σε παρατηρώ στα παιχνίδια και μερικές φορές μου φαίνεσαι περισσότερο μεσογειακός τύπος, παρά Σουηδός. Μήπως άλλαξες εδώ ή παραμένεις ο ίδιος χαρακτήρας;

«Δεν ξέρω, ίσως να έχω αλλάξει. Μου είναι δύσκολο να ανεχτώ και ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ με πάθος και μερικές φορές δεν είναι εύκολο να κρυφτείς, να μη φανερώσεις αυτό που νιώθεις. Βγαίνουν και αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί για παράδειγμα να δείχνω θυμωμένος, αλλά σε κάποιες καταστάσεις αισθάνομαι ότι πρέπει να αντιδράσω. Αν μείνω ήρεμος, δεν θα με ωφελήσει»

Μιλάς καθόλου ελληνικά;
«Οχι, αλλά καταλαβαίνω αρκετά. Εκανα λίγα μαθήματα στην αρχή αλλά ήταν δύσκολα. Πρέπει να μου πάρει καιρό για να τα καταφέρω. Και υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνω όταν δεν παίζω ποδόσφαιρο. Μαθαίνω συνέχεια πάντως και ίσως να προσπαθήσω ξανά στο μέλλον»


Εχει τύχει να σε βρίσει αντίπαλος στα ελληνικά για να σε προκαλέσει;
«Κοίταξε, την ώρα του αγώνα μπορεί να συμβούν και να ειπωθούν πολλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι το εννοεί αυτός που σε βρίζει. Είναι μόνο για εκείνη τη στιγμή»


Να υποθέσω ότι σου αρέσει η ελληνική κουζίνα;
«Ναι, είναι εξαιρετική και αρέσει, όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους τους Σουηδούς. Η απλή ελληνική σαλάτα, με ντομάτα, αγγούρι και φέτα, ο μουσακάς είναι πολύ ωραίος, όπως το κεμπάπ και ο γύρος»


Εχεις προλάβει αυτά τα τρία χρόνια να κάνεις διακοπές σε κάποιο νησί ή σε κάποιο ξεχωριστό μέρος;
«Δεν έχω πολύ καιρό εδώ, αλλά όπου έχω πάει είναι πολύ όμορφα. Μου άρεσε στο Costa Navarino, ενώ μοναδική είναι η Σαντορίνη. Από συζητήσεις που κάνω με Ελληνες και τα λίγα που ξέρω, η Ελλάδα είναι παντού όμορφη», λέει στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved