Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο «Βεάκειο»
G-Politics

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο «Βεάκειο»

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Γιώργος Σιγάλας, παραχώρησαν σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «Βεάκειο» Θέατρο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Ο Πειραιάς πρέπει να δουλεύει κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλο χρόνο για οποιοδήποτε λόγο. Απλώς να ευχηθώ να τους φωτίσει ο Θεός, όλους της κεντρικής πολιτικής για να βγει η πατρίδα μας, μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση που τη μαστίζει. Και η φτώχεια να σταματήσει την επέλαση της. Εμείς έχουμε όμως να υλοποιήσουμε το δικό μας όραμα, που είναι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στον Πειραϊκό λαό. Για αυτό και κάνουμε αυτήν την συνέντευξη για να τιμήσουμε τον Πολιτισμό στον Πειραιά.

Ναυτιλία και Πολιτισμός, αποτελούν τα διαχρονικά διαβατήρια της Ελλάδας στον κόσμο. Το ίδιο και για την πόλη μας τον Πειραιά.
Και όπως ακριβώς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές και λειτουργίες, ώστε να επιστρέψουν οι άνθρωποι της Ναυτιλίας στη φυσική τους έδρα που είναι ο Πειραιάς, έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να ζωντανέψει ξανά και Πολιτιστικά η πόλη.
Με πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να κάνουν τον Πειραιά πόλο έλξης για την Αθήνα και γιατί όχι για ολόκληρη την Ελλάδα.
Είμαστε πραγματικά τυχεροί γιατί στην πόλη μας υπάρχει αυτό το μοναδικό σε ομορφιά αμφιθέατρο το Βεάκειο. Που συνδυάζει τόσο τον πολιτισμό όσο και το απέραντο γαλάζιο του Αργοσαρωνικού.
Είμαστε τυχεροί που έχουμε το θέατρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά.
Αλλά, είμαστε ακόμη πιο τυχεροί γιατί υπάρχει το Δημοτικό Θέατρο. Ένα κτίριο Εστία Πολιτισμού, που πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια και να παραδοθεί στο Δήμο Πειραιά, στους κατοίκους του Πειραιά το γρηγορότερο δυνατόν ώστε να σηματοδοτήσει την πολιτιστική μας επανεκκίνηση.
Το έχω πει και το πιστεύω ακράδαντα. Ο Πειραιάς θα αποκτήσει ζωή. Και για να το πετύχουμε αυτό είναι μονόδρομος η φυγή προς τα μπρος.
Να αφήσουμε πίσω μας το χθες και το γκρίζο και να φυτέψουμε το σπόρο της ελπίδας και της αναγέννησης σε κάθε δράση μας.

Ο Πολιτισμός ενώνει, ο πολιτισμός έχει πολλαπλές εκφάνσεις, ο Πολιτισμός κοινωνικοποιεί, μπορεί να λειτουργεί διαδραστικά με συμμετέχοντες πολίτες και ανθρώπους της Τέχνης.
Πολιτιστικές είναι οι δράσεις που ψυχαγωγούν, διασκεδάζουν αλλά και διαπαιδαγωγούν τους ανθρώπους.
Αυτό φιλοδοξούμε να πετύχουμε με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων κατοίκων του Πειραιά σε κάθε δράση.
Γι΄ αυτό και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το νέο Οργανισμό που αφορά τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και την Άθληση.

Σήμερα παρουσιάζουμε το πρόγραμμα για τις φετινές εκδηλώσεις στο Βεάκειο. Ένα πρόγραμμα που ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και δεν στοίχισε σχεδόν ούτε ένα ευρώ στο Δήμο μας.
Παράλληλα, στοχεύσαμε και θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τον Γιώργο Σιγάλα και τους συνεργάτες του, να έχουμε ότι καλύτερο για την πόλη του Πειραιά. Γνωστούς καλλιτέχνες και του θεάτρου, αλλά και της μουσικής. Για να ξαναφέρουμε την Τέχνη, αλλά και το χαμόγελο και το κέφι σε μια εποχή που η κατάθλιψη και η αγωνία πλανάται πάνω από την Ελλάδα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Αλλά οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα φέρουν στο Βεάκειο όλους τους πολίτες και ιδίως εκείνους που δεν έχουν την άνεση να πληρώσουν πανάκριβα εισιτήρια για να δουν και να ακούσουν σπουδαίες παραστάσεις και συναυλίες.
Θέλω να πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Χωρίς σπατάλες, χωρίς ευκαιριακούς εντυπωσιασμούς με γνώμονά μας την ποιότητα και την αξιοπιστία.

Όπως θα δείτε στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές και καλές εκδηλώσεις. Η Ελλάδα, ο Πειραιάς έχουν καλούς καλλιτέχνες. Καλώ όλους να τους απολαύσουμε. Και ο Πολιτισμός για μας δεν τελειώνει στις εκδηλώσεις του Βεακείου. Να είστε βέβαιοι ότι θα έχουμε συνέχεια που θα είναι εξίσου εντυπωσιακή.»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Γιώργος Σιγάλας, στην εισαγωγική του ομιλία μεταξύ άλλων είπε:

«Το «Βεάκειο» είναι ένας εξαιρετικός χώρος. Είναι από τους πιο όμορφους θεατρικούς και συναυλιακούς χώρους αυτού του μεγέθους, σε όλη την Αττική.
Για άλλη μια φορά με τη συνεργασία των υπαλλήλων της πρώην ΚΟΔΕΠΑΠ και με τη συνεργασία των Αντιπροέδρων του κ. Αμοργιανού, του κ. Θεοδώρου, του κ. Μελά και όλων των άλλων παραγόντων καθίσαμε, σχεδόν επί δύο μήνες, στο τραπέζι των συζητήσεων για την κατάρτιση αυτού του προγράμματος.
Φέραμε στο «Βεάκειο» εκδηλώσεις με μεγάλα, σημαντικά ονόματα από τον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, είτε τραγουδιστές είτε ηθοποιούς.
Οι πολίτες του Πειραιά θα έχουν δίπλα τους εξαιρετικές παραστάσεις, είτε θεατρικές είτε συναυλιακές. Θα ζητήσω τη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να γίνει γνωστό το πρόγραμμα σε όλους τους δημότες μας. Ήδη, έχουν εξαντληθεί τα πρώτα 15.000 φυλλάδια του προγράμματος.
Αυτό είναι ευχάριστο, επειδή υπάρχει ζήτηση και ενδιαφέρον. Σκοπεύουμε άμεσα να κάνουμε επανέκδοση των φυλλαδίων.
Το κόστος των εκδηλώσεων είναι μηδαμινό, γιατί έτσι και αλλιώς, χρήματα δεν υπάρχουν. Ό,τι υπάρχει στο πρόγραμμα είναι παραγωγές ιδιωτικές. Εμείς έχουμε παραχωρήσει το χώρο. Από κει και πέρα, ό,τι μπορέσουμε να αποκομίσουμε ως όφελος θα το επενδύσουμε στο «Βεάκειο» ή σε άλλους πολιτιστικούς χώρους».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved