Χατζής-Χατζηνικολάου: Μια μεγάλη συνάντηση
Showbiz

Χατζής-Χατζηνικολάου: Μια μεγάλη συνάντηση

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου τον Κώστα Χατζή. Έναν καλλιτέχνη που με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, πορευτήκαμε και με αυτά ακόμη και σήμερα συγκινούμαστε πολύ.

Ο γνωστός ερμηνευτής αναφέρθηκε στην πλούσια δημοτική παράδοση που έχει ως κληρονομιά του, αλλά και στις μουσικές επιρροές που δέχθηκε από την οικογένειά του. «Ο πατέρας μου έπαιζε σαντούρι κι έπαιζε κλασική μουσική στο σαντούρι του», τόνισε και αναφερόμενος στα όνειρά του να μορφωθεί, πρόσθεσε «Είχα πολλές αποτυχίες στη ζωή μου αν ήθελα να κάνω σπουδές, ήμασταν πολύ φτωχοί κι εκείνη την εποχή απαγορευόταν να κάνουμε όνειρα».

Με σκοπό να καταγγείλει τα κακώς κείμενα, όπως επισήμανε ο κ. Κώστας Χατζής, άρχισε να γράφει τραγούδια με βαθύτερο νόημα σε αντίδραση εκείνων που έγραφαν για «ξανθά μαλλιά, μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια», ενώ τόνισε πως έγραφε τραγούδια που είχαν... πρωτοποριακό – για τους άλλους – ήχο.

«Υπηρετώ τον λόγο», τόνισε ο σημαντικός Έλληνας δημιουργός θεωρώντας πως ο λόγος, οι στίχοι είναι το σημαντικότερο στοιχείο στα τραγούδια του «Πολλοί σημαντικοί άνθρωποι έγραφαν τα θέματα που ήθελα να γραφούν», σημείωσε. Ο Κώστας Χατζής, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν γράφονται πλέον τραγούδια που να αποτυπώνουν, δήλωσε ότι αν κι έχουμε καταπληκτικούς καλλιτέχνες το σύστημα βοηθά ώστε το όνειρο που έχει ο κάθε καλλιτέχνης να σβήνει γιατί τον βοηθά να κάνει άλλα πράγματα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved