Διάσημες Ελληνίδες μιλούν για τη σημασία της πρόληψης
Showbiz

Διάσημες Ελληνίδες μιλούν για τη σημασία της πρόληψης

Η πρόληψη αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στη ζωή κάθε γυναίκας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε προβλήματα υγείας.

Μία ή δύο φορές το χρόνο υπάρχουν βασικές εξετάσεις, για κάθε ηλικία, τις οποίες δεν πρέπει να αμελούμε με καμία δικαιολογία και για κανένα λόγο.

Πέγκυ Τρικαλιώτη:
«Εκτός από ψηλάφηση, οφείλουμε να κάνουμε υπέρηχο μαστού μία φορά το χρόνο. Δεν αμελώ καθόλου ούτε το τεστ ΠΑΠ. Μάλιστα, κάνω το τεστ στις ημερομηνίες που πρέπει. Δεν είναι να το αμελείς. Είναι απαγορευτικό».


Μαρία Ιωαννίδου:
«Δεν υπήρξα πολύ τακτική στις εξετάσεις μου. Πρέπει να ψηλαφίζουμε συνεχώς το στήθος μας και να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις, κάτι που εγώ δεν έκανα εγκαίρως, και μου διαγνώστηκε διπλός όγκος στο στήθος. Βασικά, δεν είχα κάνει τη μαστογραφία του προηγούμενου χρόνου και η ασθένεια εξελίχθηκε ραγδαία. Όπως υπολόγισε ο γιατρός μου, ο όγκος είχε ήδη δημιουργηθεί 3-4 μήνες πριν κάνω την εξέταση. Το θέμα είναι ότι αυτή η ασθένεια είναι ύπουλη, αθόρυβη. Κατόπιν, κάνει φασαρία και μπορεί να σε ξεκάνει. Δεν είμαι γιατρός, σας λέω απλώς την εμπειρία που έζησα.».

Βίκυ Καγιά:
«H πρόληψη σώζει ζωές, γι’ αυτό πρέπει όχι μόνο οι μεγαλύτερες κυρίες αλλά και τα κορίτσια από νεαρή ηλικία να μάθουν να αγαπούν το σώμα τους και να εμπιστεύονται το γιατρό τους, ώστε να κάνουν τακτικές εξετάσεις. Είμαι πολύ συνεπής σε αυτό το θέμα και κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις στις ημερομηνίες που πρέπει».

Χριστίνα Παππά:
«Τεστ ΠΑΠ κάνω, δεν το αμελώ. Αμελώ κάπως την εξέταση μαστογραφίας. Ωστόσο, επειδή είμαι φοβιτσιάρα, προσπαθώ να κάνω γενικές εξετάσεις. Έχω και κύστη στο στήθος και μου έχει πει ο γιατρός μου να το παρακολουθώ. Μάλιστα, αυτές τις μέρες θα κάνω εξετάσεις». Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved