Συνεργασία Λάσκαρη-Σπυρόπουλου στο σανίδι
Showbiz

Συνεργασία Λάσκαρη-Σπυρόπουλου στο σανίδι

Μεταμορφώνεται σε γηραιά κυρία 80 χρόνων με σκηνοθέτη τον Κώστα Σπυρόπουλο! Η Ζωή Λάσκαρη ανεβάζει τον χειμώνα στο θέατρό της το έργο «Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν που αναφέρεται στους αλλεπάλληλους ξεριζωμούς των Εβραίων στη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Σύμφωνα με την ιστορία του έργου, η ηλικιωμένη Εβραία «Ρόουζ» λίγο προτού φύγει από τη ζωή κλαίει και γελάει με τα καλά και τα κακά που έχουν ζήσει οι άνθρωποι της φυλής της. Καταγγέλλει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, αλλά και τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Είναι μια «φωνή» που νιώθει μεγάλη πικρία για το... αδικοχαμένο όνειρο χιλιάδων Εβραίων να πάνε στη γη των προγόνων τους και να ζήσουν σε «κιμπούτς» με τους Παλαιστίνιους αδελφούς της. Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα ιστορικό κοινωνικό δράμα που αναφέρεται στις καλές και στις κακές πλευρές της κοινωνίας μας γενικότερα με αφορμή τη ζωή μιας γυναίκας που επέζησε μετά τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος.

Η Ζωή Λάσκαρη και ο Κώστας Σπυρόπουλος θα ταξιδέψουν στους τόπους όπου έζησε η «Ρόουζ» με τηλεοπτική συνεργείο και δημοσιογραφική ομάδα για να αποτυπώσουν μια σειρά από μαρτυρίες και ντοκουμέντα τα οποία θα προβληθούν στη διάρκεια της παράστασης.
πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved