Μπρέγκοβιτς με Ναυπλιώτου τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο
Showbiz

Μπρέγκοβιτς με Ναυπλιώτου τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο

Τη νέα παραγωγή του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το αντιπολεμικό έργο «Ημερολόγια Μιας Θλιμμένης Βασίλισσας», με την Μαρία Ναυπλιώτου, παρουσιάζει το Νέο Ρεύμα, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Μονόλογος, με τη συνοδεία μουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας, η παράσταση...


Στον κεντρικό ρόλο της αφηγήτριας, η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου.
Την ορχήστρα, που αποτελείται από κρουστά, μπάσο, δύο τρομπέτες, σαξόφωνο και κουαρτέτο εγχόρδων, διευθύνει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Στα φωνητικά συμμετέχουν δύο βαρύτονοι, καθώς και δύο γυναίκες και έξι άνδρες χορωδοί-τραγουδιστές.
Τα κείμενα, που έχουν την μορφή ημερολογίου, περιέχουν αποσπάσματα από έργα των:
- Ίβο Αντριτς, Βόσνιου νομπελίστα συγγραφέα. Σε μια σειρά από επιστολές που έγραψε το 1945 «προφητεύει» τα δεινά που θα πλήξουν τελικά τη χώρα του το 1991-95, με το ξέσπασμα του πολέμου. Οι επιστολές αυτές αποτελούν ουσιαστικά την ραχοκοκαλιά του έργου «Ημερολόγια Μιας Θλιμμένης Βασίλισσας».
- Σιντράν. Εξαιρετικός ποιητής και κειμενογράφος. Συνεργάτης της παλιάς παρέας από το Σεράγεβο που έδωσε λαμπρά δείγματα στην 7η Τέχνη (Μπρέγκοβιτς, Κοστουρίτσα κ.λπ.).
- Πιέρ ντε Ρονσάρ. «Ο πρίγκιπας» της γαλλικής λυρικής ποίησης του 16ου αιώνα.
- Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου στο Παρίσι, στο Festival St. Denis, μετά από σχετική παραγγελία στον συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved