Ο άγνωστος έρωτας του "πρίγκιπα της rock"
Showbiz

Ο άγνωστος έρωτας του "πρίγκιπα της rock"

Αποσπάσματα από ένα βιβλίο με πολύ ιδιαίτερες στιγμές του «πρίγκιπα» της ελληνικής μουσικής ροκ σκηνής Παύλου Σιδηρόπουλου, προδημοσίευσε καθημερινή εφημερίδα.

Από τις γυναίκες που τον συγκλόνισαν στη ζωή του και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει είναι η ποιήτρια Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Και οι δύο είχαν το ίδιο τραγικό τέλος. Όλα αυτά αποκαλύπτονται στο «Βιβλίο των ηρώων του τρόμου» του Μανώλη Νταλούκα, είκοσι ένα χρόνια μετά τον θάνατο του Παύλου και έξι χρόνια μετά τον θάνατο της Γιόλας, που θα βγει σύντομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.
Η ιστορία εξελίσσεται στο τέλος της 10ετίας του 1970 με αρχές του 1980 και περιλαμβάνει τα δημιουργικότερα χρόνια τους: ο Παύλος, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, παρουσιάζει τους δύο δίσκους-σταθμούς, το «Φλου» και το «Εν Λευκώ», και η Γιόλα την ποιητική συλλογή «Οξείς Μετάλλου Ηχοι». Είναι τα χρόνια που κορυφώνεται η σκοτεινή ιδεολογία του «Κίτρινου Σούρουπου». Η σχέση του Παύλου Σιδηρόπουλου και της Γιόλας Αναγνωστοπούλου ήταν θυελλώδης. Χαρακτηριστικό είναι ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου που αναφέρεται στο φλογερό αυτό ειδύλλιο… «Στις αρχές της τρίτης εβδομάδας του Δεκέμβρη του 1977 η Γιόλα επέστρεψε στην Ελλάδα για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων. Την ίδια ώρα, πώς τα φέρνει καμιά φορά η τύχη, ο Παύλος Σιδηρόπουλος σταματούσε το ταξί στη γωνία Ιπποκράτους και Διδότου. Κατέβηκε πρώτος και έδωσε για στήριγμα το χέρι στην Ιριδα. Πήγαιναν στο μπαρ “Σφίγγα”, που είχε ανοίξει ο Αλέξης Γκόλφης. Η Γιόλα βγαίνοντας στη Διδότου τούς είδε και μαζεύτηκε στη γωνία. Δεν ήξερε τι να κάνει. Τέλος, πήρε βαθιά ανάσα και μπήκε απότομα… Κατευθύνθηκε αριστερά στην μπαριέρα. Σχεδόν άγγιξε τον Παύλο, που καθόταν στο σκαμπό, και άκουσε μια γνωστή φωνή που παράγγελνε:
- Βότκα πορτοκάλι.
Γύρισε και την είδε.
Χρόνια αργότερα, όταν ο Μανώλης Νταλούκας ζήτησε από τη Γιόλα να του περιγράψει τη σκηνή, θυμόταν έντονα τα μάτια του, “έτρεχαν νευρικά, έμοιαζαν με γαλάζια ελάφια”. Θυμόταν, επίσης, ότι η Iρις πολύ γρήγορα έφυγε».

Η σχέση τους στηριζόταν έντονα και στην αμφισβήτηση. Ηταν τόσο δυνατός ο έρωτάς τους που πολλές φορές αμφισβητούσε τα συναισθήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος μεταξύ τους:
- Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ποτέ έρωτα με κάποιον που δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου.
- Είμαι.
- Όχι, δεν είσαι.
- Παραδέχομαι ότι έχω κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να τα διορθώσω.
- Aπόδειξέ το…

Ο ασυμβίβαστος τραγουδοποιός νικήθηκε από την εξάρτησή του στην ηρωίνη, αφήνοντας όμως πίσω του μια βαριά κληρονομιά, τα τραγούδια του που αντέχουν στον χρόνο.

«Ξέρω πως ανάσκελα θα με βρουν ένα πρωί
Σέρνοντας στο βλέμμα κάποια σιωπηλή κραυγή…»

Η Γιόλα Αναγνωστοπούλου πέθανε στις 15 Μαρτίου του 2005. Τοξικομανής από το 1978, εξέφρασε μέσα από τους στίχους της την κουλτούρα του «Κίτρινου Σούρουπου» στην Ελλάδα. Υπήρξε η μεγάλη αγάπη και η έμπνευση του Παύλου Σιδηρόπουλου, στον οποίο ποτέ δεν παραδόθηκε ολοκληρωτικά.

Από την αρχή της σχέσης τους είχε πείσει τον εαυτό της: «Ειδικά μ’ αυτόν, απαγορεύονται οι αγάπες και τα λουλούδια!»
Ο Παύλος και η Γιόλα δεν είναι οι μόνοι που έπεσαν στην πρέζα. Μια σειρά από «τα καλύτερα μυαλά του ελληνικού ροκ πέρασε μαζί τους στον παγωμένο κήπο».

Στο βιβλίο πρωταγωνιστούν, ακόμα, «οι συνταξιδιώτες του Παύλου και της Γιόλας: τα φρικιά, οι φρίκοι, τα φρίκουλα, που αναζητώντας δύναμη και αλήθεια στα ναρκωτικά, παγιδεύτηκαν σε πανίσχυρες εξαρτήσεις».

Τι ήταν αυτό που τους «πέτρωσε» στον λευκό κόσμο της πρέζας; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει ο Μανώλης Νταλούκας, που γνώρισε τους πρωταγωνιστές του «Βιβλίου των ηρώων του τρόμου».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved