Ποια μάγισσα του παραμυθιού θα σου ταίριαζε με βάση το ζώδιό σου;
Astrology

Ποια μάγισσα του παραμυθιού θα σου ταίριαζε με βάση το ζώδιό σου;

Εσύ με ποια μάγισσα του παραμυθιού μοιάζεις;

Ο μάγος ή η μάγισσα είναι χαρακτήρες που συναντάμε σχεδόν πάντοτε σε παραμύθια, θρύλους, παραδόσεις, βιβλία, ηρωικά έπη, σειρές, ταινίες. Τα τελευταία χρόνια για παράδειγμα, απολαύσαμε την παρουσία των μάγων σε έργα όπως ο «Χάρι Πότερ» ή «ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών». Αλλά και στα παραμύθια που μας έλεγε η γιαγιά ή η μαμά στην παιδική μας ηλικία, πάντα υπήρχε η καλή ή η κακή μάγισσα! Έτσι, είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με μια θηλυκή ή αρσενική φιγούρα, που ανάλογα με την περίσταση, καταφεύγει σε απόκρυφες τεχνικές, ξόρκια και άλλες μεθόδους, που είναι άγνωστες ίσως και τρομακτικές για τον μέσο, καθημερινό άνθρωπο.

Οι μορφές αυτές των μάγων και των μαγισσών είναι ενταγμένες στη μυθολογία και τις παραδόσεις όλων των χωρών και βέβαια, κάθε μαγικό πρόσωπο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν απαραίτητα οι συνάδελφοί του. Υπάρχουν, δηλαδή, είδη και τύποι μάγων και μαγισσών, που ποικίλουν ανάλογα με το μύθο, το παραμύθι ή την εκάστοτε αφήγηση.

Ανακαλύψαμε λοιπόν μια κατηγοριοποίηση μαγισσών, που η κάθε μια έχει δικαιοδοσία σε κάποιον τομέα, και σκεφτήκαμε να την αντιστοιχίσουμε στα 12 ζώδια. Διάβασε πιο κάτω ποιος τύπος μάγισσας θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο δικό σου ζώδιο:

ΚΡΙΟΣ

Η μάγισσα της Φωτιάς: Στα ξόρκια και τις μαγικές πρακτικές που χρησιμοποιεί επικεντρώνεται στο στοιχείο της φωτιάς. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της περιλαμβάνει κεριά, κάψιμο αντικειμένων και άλλες «πύρινες»...

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved