Eurovision 2024 - Αρμενία: Οι Ladavina με έθνικ κομμάτι στον β' ημιτελικό
Eurovision

Eurovision 2024 - Αρμενία: Οι Ladavina με έθνικ κομμάτι στον β' ημιτελικό

Eurovision 2024: Η Αρμενία συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά το 2006.

Το ντεμπούτο της χώρας με το τραγούδι "Without Your Love" ερμηνεύτηκε από τον Andre, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στο τέλος της ψηφοφορίας.

Μαρίνα Σάττι: Συγκινεί με live διασκευή, λίγο πριν την αναχώρηση για τη Eurovision

armenia.jpg


Η Αρμενία δεν έχει κερδίσει ποτέ μέχρι σήμερα τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αλλά έχει ρεκόρ πρόκρισης στον Μεγάλο Τελικό. Το 2008, η Sirusho από την Αρμενία είχε κερδίσει το βραβείο Marcel Bezençon Fan Award για το τραγούδι της Qélé, Qélé.

Η χώρα φιλοξένησε επίσης με επιτυχία τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision το 2011, αφού ο Vladimir Arzumanyan είχε κερδίσει την προηγούμενη χρονιά με το τραγούδι του Mama.

Από τις παραδοσιακές βαλκανικές μελωδίες μέχρι τους ρυθμούς maloya, jazz και reggae, τα τραγούδια του ντουέτου λέγεται ότι ξεπερνούν τα σύνορα, συνδυάζοντας παραδοσιακές αρμενικές μελωδίες με εμπνεύσεις που αντλήθηκαν από τα εκτεταμένα ταξίδια τους στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και το νησί Réunion.

Το συγκρότημα Ladaniva, που ιδρύθηκε το 2019, κέρδισε αρχικά την αναγνωρισιμότητα με το επιτυχημένο τραγούδι τους Vay Aman (2020), το οποίο παρουσίασε το φρέσκο στυλ και την καινοτόμο προσέγγισή τους στην παγκόσμια μουσική.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ του υπό τη γαλλική δισκογραφική PIAS το 2023.

To τραγούδι των ερμηνευτών LADANIVA λέγεται Jako και θα ακουστεί για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στον β' ημιτελικό.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved