Ο Ερμής και οι ιδιότητές του
Astrology

Ο Ερμής και οι ιδιότητές του

Έχει φύση κρύα-ξηρή και μελαγχολική

Η ημερήσια μέση ταχύτητα του Ερμή είναι 1°23' και χρειάζεται μόνο 88 μέρες για να διανύσει ολόκληρο το ζωδιακό. Η στασιμότητά του διαρκεί μία ημέρα και η ανάδρομη πορεία του περίπου 24 ημέρες. Έχει κατοικία στους Διδύμους και την Παρθένο και αδυναμία στον Τοξότη και τους Ιχθύς. Η έξαρσή του είναι στην Παρθένο και η πτώση του στους Ιχθύς, με σημαντικότερη τη 15η μοίρα των δύο ζωδίων.

Κυβερνά την τριπλότητα του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αντιπροσωπεύει την επικοινωνιακή δυνατότητα και τον ανθρώπινο λόγο. Έχει φύση κρύα-ξηρή και μελαγχολική. Είναι άλλοτε αρσενικός και άλλοτε θηλυκός πλανήτης, ανάλογα με τον πλανήτη, με τον οποίο σχηματίζει σύνοδο. Σε σύνοδο με αρσενικό πλανήτη δανείζεται τις αρσενικές του ιδιότητες και λειτουργεί σαν αρσενικός και σε σύνοδο με θηλυκό πλανήτη, σαν θηλυκός.

Αν βρεθεί με ευμενείς πλανήτες έχει θετική επίδραση και το αντίστροφο ισχύει για τους δυσμενείς. Είναι ο πλανήτης της μετάδοσης των πληροφοριών και της επικοινωνίας, κυβερνά τη νόηση, τη μόρφωση, τις ξένες γλώσσες, τη λογική, τα μαθηματικά, τις στατιστικές και τα κομπιούτερ. Αν είναι

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved