Μαραθωνοδρόμος ο πρωθυπουργός
G-Politics

Μαραθωνοδρόμος ο πρωθυπουργός

 Αφήνει για λίγες ώρες τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, φορά την αθλητική του περιβολή, προθερμαίνεται και εκτός απροόπτου θα συμμετάσχει στον μαραθώνιο, τρέχοντας 10 χιλιόμετρα. Παρών στον ιστορικό 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αύριο Κυριακή, 2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα, δίνει και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να βρεθεί στην αφετηρία μαζί με 21.000 επώνυμους και ανώνυμους δρομείς και να τιμήσει με τη συμμετοχή του την ιστορική μάχη. Μαζί του θα τρέξει και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στο μπλοκ των αθλητών των 10.000 μέτρων που θα ξεκινήσουν από το Καλλιμάρμαρο.

Αντιθέτως δεν θα τρέξει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος αν και όπως λένε στενοί του συνεργάτες είναι απολύτως έτοιμος και σε πλήρη φόρμα και μπορεί άνετα να βγάλει τη διαδρομή. Ισως την τελευταία στιγμή να αλλάξει γνώμη. Στην ίδια διαδρομή, στον αγώνα δρόμου 10 χλμ., θα τρέξουν η δημοσιογράφος Ελλη Στάη και η πρόεδρος της Action Aid Hellas Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Στο μαραθώνιο θα τρέξουν επίσης πολλοί ξένοι επίσημοι που έχουν βρεθεί στη χώρα μας για την ιστορική επέτειο, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο πρίγκιπας της Σερβίας Φίλιππος, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια του Μπαχρέιν, ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Βαρκελώνη Φερνάντο Τούρο Χομέδες, ο επίτιμος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη Αντρέας Γκόρος, ο πρεσβευτής της Αυστρίας στην Ελλάδα Μίχελ Λίνχαρτ, καθώς και ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Πέτερ Χέιλ.

Στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα τρέξουν αρκετοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες όπως η γνωστή ηθοποιός, σταρ του Χόλιγουντ Μαρία Μενούνος και η πρόεδρος του «Make a wish Hellas» Γκαμπριέλλα Καλλίνι-Πετζετάκι.

Στον ιστορικό μαραθώνιο, που συμπίπτει με την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, θα λάβουν μέρος 21.000 δρομείς, αριθμός ρεκόρ, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή και 1.800 εθελοντές.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved