Στέφαν Καράς: Από σταυροβελονιές… γκουρού της υψηλής ραπτικής!
Designers

Στέφαν Καράς: Από σταυροβελονιές… γκουρού της υψηλής ραπτικής!

«Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών είδα τον αδελφό μου να πέφτει από την οικοδομή και να ξεψυχάει. Ήταν και η αιτία που μετανάστευσα με την αδελφή μου στην Αυστραλία», εξομολογείται ο Στέφαν Καράς, ο Έλληνας γκουρού της υψηλής ραπτικής.

Ξεκίνησε με σταυροβελονιές από την Κόρινθο και κατέληξε να ντύνει τις πιο ισχυρές κυρίες του κόσμου. Ο Στέφαν Καράς είναι ο Έλληνας στον οποίο εμπιστεύονται την εμφάνισή τους πριγκίπισσες, σύζυγοι αρχηγών κρατών αλλά και τα πιο γνωστά ονόματα του διεθνούς star system. O Έλληνας γκουρού της υψηλής ραπτικής, αφού έκανε μια στάση στα ατελιέ των Guy Laroche και Hermes, δημιούργησε τη δική του Μέκκα στον Καναδά, ενώ επεκτείνεται διαρκώς στα Αραβικά Εμιράτα και στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης γράφουν διαρκώς γι' αυτόν και είναι «ο σχεδιαστής που αγαπάει τη γυναίκα». Ο ίδιος μιλά στην espresso: «Στην ουσία, ήμουν έτοιμος, αφού ήξερα να σχεδιάζω, να κόβω, να ράβω. Απλώς, εκεί έμαθα τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής. Έπειτα από λίγο, άνοιξα το δικό μου ατελιέ. Απέκτησα πελατεία και σιγά-σιγά άρχισαν να με μαθαίνουν». Αυτό το διάστημα ο κορυφαίος σχεδιαστής ετοιμάζει και στην Ελλάδα ένα show που θα αφήσει εποχή, ενώ σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά της χώρας μας: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, αλλά τώρα νιώθω την ανάγκη να διατηρήσω τους δεσμούς μου με τη χώρα μου. Άλλωστε, ο γιος μου θέλει πολύ να εργαστεί στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορώ να του χαλάσω το χατίρι».

Ο Στέφαν θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τις επιδείξεις μόδας που οργανώνει σε Παρίσι και Ιαπωνία. «Μετά, σειρά έχει η Ελλάδα. Οργανώνω κάτι πολύ δυνατό, που ελπίζω πως θα αρέσει στις Ελληνίδες που τόσο αγαπώ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved