Mαίρη Κατράντζου: «Αυτά τα δέκα χρόνια ήταν δύσκολα αλλά μου χάρισαν ένα υπέροχο ταξίδι δημιουργίας
Designers

Mαίρη Κατράντζου: «Αυτά τα δέκα χρόνια ήταν δύσκολα αλλά μου χάρισαν ένα υπέροχο ταξίδι δημιουργίας

Για τις χρυσές συνεργασίες της μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η διεθνής σχεδιάστρια, Μαίρη Καντάντζου, η οποία πρόσφατα διοργάνωσε μεγαλειώδες επίδειξη στο πλαίσιο Ανοιξη/Καλοκαίρι 2019.

Αντλώντας έμπνευση από πέντε θεματικές ενότητες -στάμπες, έντομα, μπουκάλια αρωμάτων, κοσμήματα τέχνη- η συλλογή ήταν το πολυσυλλεκτικό παζλ όπου κάθε κομμάτι ήταν και ένα μικρό έργο τέχνης.

Τολμηρές φόρμες, ανατρεπτικοί συνδυασμοί υλικών, κεντήματα, κρύσταλλα και εντυπωσιακοί όγκοι έδεσαν αρμονικά προσφέροντας στο κοινό μια εικαστική εξτραβαγκάντζα που για μία ακόμη φορά προκάλεσε τα διθυραμβικά σχόλια των κριτικών μόδας. Τα παπούτσια έφεραν την υπογραφή του Jimmy Choo ενώ ο Stephen Jones επιμελήθηκε όλα τα καπέλα.

Στα highlight του σόου συγκαταλέγεται και η μουσική του επένδυση, που είχε τη βαρυσήμαντη υπογραφή του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ο βραβευμένος με Οσκαρ και εξαιρετικά ακριβοθώρητος και επιλεκτικός σε συνεργασίες μουσικός πρόκειται να συνεργαστεί με τη Μαίρη Κατράντζου σε μια παράσταση χορού, επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. «Με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου γνωριστήκαμε μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας και λόγω κοινών ενδιαφερόντων ήρθαμε κοντά. Σε κάποια από τις επισκέψεις μου στο σπίτι του στο Παρίσι, μου ανέφερε ότι αν θέλω κάτι μπορώ να του το ζητήσω. Όταν οργάνωνα το φετινό σόου, σκέφτηκα ότι θα ήθελα να μου έγραφε τη μουσική, αλλά δίσταζα να του το πω. Τελικά το τόλμησα και δέχτηκε με χαρά τιμώντας με. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είναι χαρισματικός ως μουσικός και ως άνθρωπος. Περνάμε ώρες στο τηλέφωνο συζητώντας. Είναι δώρο ζωής να συναναστρέφεσαι έναν τέτοιον άνθρωπο, γι' αυτό και τον ευχαριστώ», επισημαίνει. «Αυτά τα δέκα χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά μου χάρισαν ένα υπέροχο ταξίδι δημιουργίας. Υπάρχουν στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσω, όπως όταν πρωτοπήρε ρούχο μου η διάσημη boutique "Colette" του Παρισιού, της οποίας τις βιτρίνες χάζευα από τότε που ήμουν παιδί. Μετά από δέκα χρόνια δουλειάς αισθάνομαι πιο απελευθερωμένη και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου. Είμαι τυχερή που έκανα επάγγελμα αυτό που αγαπώ», εξομολογείται στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved