Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Η εμφάνιση είναι ένα εφόδιο που μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι»
Models

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Η εμφάνιση είναι ένα εφόδιο που μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι»

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου μιλάει ανοιχτά για όλες τις προκαταλήψεις που πλαισιώνουν τη διττή ταυτότητα της και καταδικάζει τα κακώς κείμενα του χώρου του θεάματος.

Η εντυπωσιακή μελαχρινή αναφέρει επίσης πως ξεκίνησε η πορεία της στο χώρο του μόντελινγκ, αν θα ήθελε να ζήσει μόνιμα στο εξωτερικό και ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά βήματα της.

Πώς ξεκίνησε η πορεία σου στον χώρο του μόντελινγκ;

«Μοιάζει με παραμύθι η ιστορία μου στον χώρο. Ήμουν το κοριτσάκι που, ενώ ήθελε να γίνει μοντέλο, δεν πίστευε στον εαυτό της. Ωστόσο, η ζωή μου έφερε στον δρόμο μου μια κοπέλα, που σαν από μηχανής θεός μου άλλαξε τη ζωή. Τότε, ήμουν 19 χρόνων και εκείνη με προέτρεψε να ασχοληθώ με το μόντελινγκ. Επειδή φαινόταν να πιστεύει σε μένα, πήρα δύναμη και πείστηκα να το δοκιμάσω. Με σύστησε, λοιπόν, σε ένα πρακτορείο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δεν ξέρω αν δεν είχε παρέμβει τότε πώς θα ήταν η ζωή μου σήμερα».

Τι προβλήματα αντιμετώπισες και τι σε γοητεύει περισσότερο στον χώρο της μόδας;

«Το πρόβλημα που έχει αυτός ο χώρος είναι η εμμονή του με το αδύνατο. Μια εμμονή που μου έχτισε μια διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Λοιπόν, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, μήπως αλλάξει κάτι στον χώρο. Όχι, δεν ισχύει ότι έχουν διαφοροποιηθεί τα πρότυπα και ο χώρος της μόδας είναι inclusive, απλώς έχουν προστεθεί μερικά plus size μοντέλα κι έτσι δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπάρχει body shaming. Ακόμη και τα plus size μοντέλα όμως θεωρούνται ξεχωριστή κατηγορία μοντέλων, κάτι που σίγουρα δεν δίνει τις ίδιες ευκαιρίες για δουλειά. Δεν είμαι κατά της skinny φιλοσοφίας, αρκεί να περιβάλλεται από ένα υγιές πλαίσιο. Όταν προβάλλουν μοντέλα που - είναι στα όρια της ανορεξίας -και μάλιστα ως κάτι ιδανικό-, εκεί διαφωνώ.

Από την άλλη, ο χώρος έχει μια γοητεία. Μοιάζει με το παραμύθι της Σταχτοπούτας - σε κάθε δουλειά είναι σαν να έρχεται μια νεραϊδονονά και να σε μεταμορφώνει. Στη δική μου περίπτωση, με μεταμορφώνει κάθε φορά σε μια διαφορετική βερσιόν του εαυτού μου».

Μοιράζεις τον χρόνο σου ανάμεσα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ποιες οι δραστηριότητες σου εκεί;

«Η αλήθεια είναι ότι ταξιδεύω αρκετά. Συνήθως πρόκειται για δουλειά. Κάποιες φορές ο λόγος του ταξιδιού είναι πολύ συγκεκριμένος, για παράδειγμα, μια συμμετοχή σε οντισιόν, μια φωτογράφιση, μια διαφήμιση, ενώ άλλες φορές ' αποφασίζω να ρισκάρω λίγο παραπάνω και να δοκιμάσω την τύχη μου σε ένα καινούριο προορισμό για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς οριοθετημένο πρόγραμμα και σκοπό».

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

Αν έπρεπε να ζήσεις μόνιμα στο εξωτερικό, θα το δεχόσουν;

«Εξαρτάται από τις συνθήκες, αλλά νομίζω πως θα μπορούσα να το καταφέρω. Δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργώ σαν χαμαιλέοντας, που προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες».

Θεωρείς ότι η εξωτερική εμφάνιση, τελικά, βοηθά σε ένα νέο ξεκίνημα ή, αντίθετα, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο;

«Η εμφάνιση είναι ένα εφόδιο που μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι, μια και για τον ίδιο λόγο ανοίγουν πόρτες, αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο κλείνουν κάποιες άλλες. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα υπάρχει η προκατάληψη ότι αν είσαι όμορφη, δεν μπορείς να είσαι και ταλαντούχα. Αν ασχολείσαι με την εξωτερική σου εμφάνιση, δεν μπορείς να ασχολείσαι και με την πνευματική σου καλλιέργεια. Αν είσαι μοντέλο, δεν μπορείς να είσαι και ηθοποιός. Γιατί βάζουμε ταμπέλες; Δεν είμαστε ένα πράγμα οι άνθρωποι. Δεν καταλαβαίνω γιατί περιορίζουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Με στενοχωρεί αυτός ο κοινωνικός ρατσισμός».

Το μόντελινγκ είναι ένας χώρος με ημερομηνία λήξεως, ως γνωστόν. Έχει όμως αρκετούς τομείς στους οποίους ένα μοντέλο μπορεί να απορροφηθεί, όπως το σχέδιο μόδας. Εχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με ένα κομμάτι σαν κι αυτό;

«Έχει περάσει αυτή η ιδέα από το μυαλό μου, μου αρέσει πολύ, αλλά δεν είναι κάτι που το λαχταρώ. Όποτε δίνω βάση στις προτεραιότητες μου...».

Η γυμναστική και η ευεξία είναι μέρος της καθημερινότητας σου. Μίλησε μας για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στη ζωή σου.

«Προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να τρέφομαι υγιεινά και να αθλούμαι. Εκτός από το κλασικό γυμναστήριο, ανάμεσα στα χόμπι μου είναι το beach volley, το padel tennis, τα pole dancing, το scuba diving και η yoga και είμαι ανοιχτή το να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Τις προάλλες, έκανα ελεύθερη πτώση και το θεώρησα μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής μου. Το κόλπο είναι να βρίσκεις πράγματα να σου αρέσουν, ώστε να μη βαριέσαι να πας. Όσον αφορά τη διατροφή, επιλέγω πολλή πρωτεΐνη και λαχανικά, ενώ ο ατμομάγειρας ήταν η πιο έξυπνη αγορά που έχω κάνει ποτέ.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

«Ετοιμάζομαι για αναχώρηση προς Λος Άντζελες. Από εκεί κι έπειτα, συζητάω κάποια πράγματα, αλλά τίποτα ανακοινώσιμό μέχρι στιγμής», είπε στο instyle.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved