Εξαφανίσεις, δράματα και απόπειρες αυτοκτονίες πίσω από τη λάμψη των Miss America
Models

Εξαφανίσεις, δράματα και απόπειρες αυτοκτονίες πίσω από τη λάμψη των Miss America

Tα καλλιστεία «Miss America» κλείνουν φέτος τα 100.

O λαμπερός διαγωνισμός ομορφιάς, ο οποίος συμπληρώνει έναν αιώνα παρουσίας στις ΗΠΑ, «γεννήθηκε» το 1921 στο Ατλάντικ Σίτι, δηλαδή έναν χρόνο αφότου οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, όμως, τη λάμψη τους θάμπωσαν διαφόρων ειδών σκάνδαλα, από μυστηριώδεις εξαφανίσεις μέχρι απόπειρες αυτοκτονίας. Ενα από τα πρώτα περιστατικά που αμαύρωσαν τον θεσμό αφορούσε την Μπέη Κούπερ, τη νικήτρια του 1937. Σύμφωνα με τη Μάρκο Μίφλιν, η οποία έγραψε βιβλίο για τα καλλιστεία «Miss America», η Κούπερ στην πραγματικότητα δεν ήθελε ποτέ της να συμμετάσχει σε αυτά. Και όταν κέρδισε, δεν έδωσε το «παρών» στην πρώτη της επίσημη προγραμματισμένη εμφάνιση ως νικήτρια. Φήμες λένε ότι είχε συνάψει σχέση με τον σοφέρ που της είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις της, ο οποίος τη βοήθησε να το σκάσει προκειμένου να αποφύγει τα επίσημα καθήκοντα της.

Η «εξαφάνιση» της είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν μερικές «αμήχανες» φωτογραφίες, με μια πεταμένη κορδέλα«Μiss America» περιτριγυρισμένη από τις αναπληρωματικές να χαιρετούν γύρω της. Κάποια στιγμή η Κούπερ υποχρεώθηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, όμως στην πορεία εξαφανίστηκε και πάλι από τη δημοσιότητα. Το 1957 αφαιρέθηκε το στέμμα της νικήτριας του διαγωνισμού Miss USA Μερί Λιόνα Γκέιγκ, όταν έγινε γνωστό ότι είχε πει ψέματα για διάφορα πράγματα που την αφορούσαν, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας και της οικογενειακής της κατάστασης. Είχε δηλώσει ότι ήταν 21 ετών όταν διαγωνιζόταν, ωστόσο οι αξιωματούχοι του διαγωνισμού διαπίστωσαν μετέπειτα ότι στην πραγματικότητα ήταν μόλις 18 ετών και είχε δύο παιδιά, γεγονός που παραβίαζε τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «The Baltimore Sun» μερικές δεκαετίες αργότερα, η Γκέιγκ, η οποία πέθανε το 2010, αποκάλυψε ότι είχε παντρευτεί σε ηλικία 14 ετών και ότι άρχισε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς για να ξεφύγει από την «καταπίεση» του γάμου της. Αφότου της αφαιρέθηκαν οι τίτλοι, έκανε πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, εθίστηκε στα ναρκωτικά και χρόνια αργότερα έχασε την επιμέλεια των παιδιών της. Η ηθοποιός Βανέσα Γουίλιαμς έγινε η πρώτη μαύρη νικήτρια του στέμματος το 1984. Χρειάστηκε όμως να το δώσει πίσω, όταν το περιοδικό «Penthouse» δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της που είχαν τραβηχτεί πολλά χρόνια πριν από τη στέψη της, όταν εργαζόταν ως βοηθός φωτογράφου. Χρειάστηκε να περάσουν 26 χρόνια μέχρι η διοργάνωση να ζητήσει επίσημα συγγνώμη από τη Γουίλιαμς.

Το 2017 ένα νέο σκάνδαλο ταλάνισε τα υψηλότερα κλιμάκια του θεσμού, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο CΕΟ των καλλιστείων Σαμ Χάσκελ έκανε συστηματικά σκληρά και συχνά μισογυνιστικά σχόλια για τις διαγωνιζόμενες σε e-mails, τα οποία έφερε στο φως η Huffington Post. H Miss America 2013 Μάλορι Χόγκαν ήταν από τους πιο συχνούς στόχους του Χάσκελ, ο οποίος σε/ e-mail του σχολίαζε το βάρος της κι έκανε εικασίες για τη σεξουαλική της ζωή. Αφότου ο Χάσκελ παραιτήθηκε από τη θέση του CΕΟ, μια πρώην νικήτρια, η Γκρέτσεν Κάρλσον -Miss America 1989- αναδιαμόρφωσε τον θεσμό των καλλιστείων, αφαιρώντας την εμφάνιση με μαγιό, γεγονός που δίχασε ακόμα και την οργανωτική επιτροπή.

Πηγή:Espresso

Survivor 5: Ελένη: «Τα έχασα που την είδα! Γιατί πήγε να ταλαιπωρηθεί;» (Video)

Λάουρα Νάργιες – Χρήστος Σαντικάι: Έρωτας, ο απόλυτος έρωτας! Καρέ – καρέ οι τρυφερές στιγμές τους

Survivor 5: Άφωνη η Ελένη Μενεγάκη on air με την αποκάλυψη για τον Απόστολο Ρουβά!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved