Σοφία Χαρμαντά: Η διεθνής καριέρα στο modeling, οι πρώτες απορρίψεις και η εγκατάσταση στην Αμερική!
Models

Σοφία Χαρμαντά: Η διεθνής καριέρα στο modeling, οι πρώτες απορρίψεις και η εγκατάσταση στην Αμερική!

H Σοφία Χαρμαντά έχει καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει διεθνή καριέρα, μιας και ζει και εργάζεται στο εξωτερικό!

Την έχουν χαρακτηρίσει Ελληνίδα Σίντι Κρόφορντ, στο παρελθόν είχε σχέση με τον Τζέραρντ Μπάτλερ, ενώ έχει πάει διακοπές μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Το 26χρονο μοντέλο έχει κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, με την διεθνή καριέρα να είναι η καθημερινότητά της, μιας και μένει και εργάζεται μόνιμα στην Αμερική.

Η Σοφία Χαρμαντά παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και μίλησε για όλους και για όλα.

Κάνεις μια δουλειά στην οποία τα "όχι" είναι περισσότερα από τα "ναι" και οι απορρίψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτό είναι κάτι πόυ συνηθίζεται με τον καιρό;

Ναι, έχω μάθει πλέον να μην παίρνω την απόρριψη προσωπικά. Γιατι είναι μέσα
στο πρόγραμμα να μην κλείσεις κάποιες δουλειές ή να ακυρωθούν κάποιες άλλες. Αν το πάρεις προσωπικά, θα χαλιέσαι συνεχώς κι αυτό δεν έχει νόημα.


Όλο αυτό, φαντάζομαι, προϋποθέτει και μια εσωτερική δουλειά με τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να αγαπάς τον εαυτό σου. Να τον φροντίζεις και να κάνεις πράγματα για σένα. Και σ' το λέω αυτό εγώ, που δεν τα έχω
όλα λυμένα μέσα μου και ξέρω πως σίγουρα υπάρχει χώρος για αυτοβελτίωση.
Πολλές φορές έχω βρεθεί να μαστιγώνω τον εαυτό μου γιατίέχω υψηλά στάνταρ κι αυτό δημιουργεί πολλές προσδοκίες και απαιτήσεις.

Ωστόσο, μέσα από τα χαστούκια και τις απορρίψεις έμαθα να κάνω αυτή τη βαθύτερη αναζήτηση και πλέον να νιώθω πως έχω βρει τα πατήματά μου σε αυτό τον χώρο - έναν χώρο στον οποίο όσοι κινούμαστε έχουμε αυτό το «ποτέ δεν είσαι αρκετός».


Πώς διαχειρίστηκες τις πρώτες απορρίψεις;

Εντάξει, δεν κλείστηκα στο σπίτι μου αλλά με ενοχλούσε. Επειδή μεγάλωσα σε μια οικογένεια που είχα τα «μπράβο» και την αποδοχή, ήμουν με την καλή έννοια
κάπως καλομαθημένη. Και οι πρώτες αυτές απορρίψεις ήταν ένα γερό χαστούκι. Στην πορεία όμως φρόνησα να σκληραγωγηθώ.


Επαγγελματικά ποιο ήταν το πρώτο «όχι» που άκουσες;

Ήταν σε ένα από τα πρώτα μου κάστινγκ. Ήμουν 19 χρόνων, μόλις είχα ξεκινήσει το μόντελινγκ και ήταν να κάνω ένα editorial για ελληνικό περιοδικό. Κατάλαβα από την αρχή ότι δεν θα έπαιρνα τη δουλειά. Ήμουν ανάμεσα σε πόσες κοπέλες -οι περισσότερες από το εξωτερικό-, ήταν κάπως λογικό, θυμάμαι πως
δεν μου έδωσαν καμιά απολύτως σημασία και πως γυρνώντας στο σπίτι έβαλα
τα κλάματα.

Δεν πτοήθηκες όμως και αυτή τη στιγμή κάνεις αυτό που'λέμε «διεθνή καριέρα».

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να έχεις κότσια για να πας στο εξωτερικό και να μείνεις εκεί. Είναι δύσκολο να εδραιωθείς, να βρεις καλά πρακτορεία και να εκπροσωπηθείς από έμπειρους ατζέντηδες. Εν τω μεταξύ, ο ανταγωνισμός είναιτεράστιος. Αν στην Ελλάδα υπάρχει ανταγωνισμός μία τρορά, στο εξωτερικό πολλαπλασίασέ το επίδέκα.

Έχεις ακόμη τον ατζέντη που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την Κέιτ Μος και την Κλόντια Σίφερ;

Δεν είμαστε τώρα μαζί γιατί έχω αλλάξει γραφείο στη Νέα Υόρκη, αλλά θα ξαναπώ ότι το να έχεις καλά πρακτορεία είναι το άλφα και το ωμέγα στο εξωτερικό. Και φυσικά να αγάπάς αυτό που κάνεις. Εγώ έχω λίγο τη νοοτροπία των Αμερικανών, αυτό το «live to work» - «ζω για να δουλεύω». Ξέρω πως δεν είναι πάντα σωστό, αλλά μου αρέσει η δουλειά, δεν είμαι τεμπέλα. Από μικρή ήμουν έτσι. Και τώρα ζω το δικό μου αμερικανικό όνειρο.


Είχες πει εξαρχής πως «πάω Αμερική για να μείνω» ή σε πήγαν και λίγο μόνα τους τα πράγματα;

Ήθελα από μικρή να μείνω στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως του μόντελινγκ. Ως παιδί έβλεπα πολλές ταινίες, μου άρεσε ο χώρος του κινηματογράφου και θυμάμαι
ότι έλεγα στη μητέρα μου: «Όταν μεγαλώσω, θα μείνω οτο Λος Άντζελες. Εκείνη δεν έλεγε τίποτα, γελούσε. Τελικά έφυγα το 2017 για τη Νέα Υόρκη, που είναι η πρωτεύουσα της μόδας, και κάπως όλα πήραν τον δρόμο τους.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved