Τατιάνα Πάτιτζ: Έφυγε από τη ζωή το supermodel των '90s
Models

Τατιάνα Πάτιτζ: Έφυγε από τη ζωή το supermodel των '90s

Σε ηλικία μόλις 56 ετών έφυγε από τη ζωή το supermodel των '90s, Τατιάνα Πάτιτζ

Η θλιβερή είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από τον ατζέντη της, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια. Σύμφωνα με βρετανικό μέσο, η Vogue ήταν η πρώτη που μετέδωσε την είδηση του θανάτου του μοντέλου Τατιάνα Πάτιτζ.

«Η Τατιάνα ήταν ανέκαθεν το ευρωπαϊκό σύμβολο του chic, σαν η Ρόμι Σνάιντερ να συνάντησε τη Μόνικα Βίτι», λέει η διευθύντρια περιεχομένου της Condé Nast και διευθύντρια σύνταξης της παγκόσμιας έκδοσης της Vogue, Άννα Γουίντουρ.

«Δεν έκανε τόσες δημόσιες εμφανίσεις όσο τα υπόλοιπα μοντέλα στην ηλικία της. Αυτό την έκανε πιο μυστηριώδη, πιο θελκτική και πιο ενήλικη», ανέφερε η διευθύντρια σύνταξης της Vogue.

Ποια ήταν η Τατιάνα Πάτιτζ

Η Tatjana Patitz (25 Μαρτίου 1966 – Ιανουάριος 2023) ήταν Γερμανίδα μοντέλο και ηθοποιός που απέκτησε διεθνή προβολή τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 εκπροσωπώντας σχεδιαστές μόδας σε πασαρέλες και σε περιοδικά όπως το Elle , το Harper's Bazaar και το Vogue. Η Patitz ήταν ένα από τα πέντε μεγάλα supermodels που εμφανίστηκαν στο δημοφιλές βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ για το τραγούδι «Freedom», δίπλα σε άλλα διάσημα μοντέλα της εποχής.

Γεννημένη στο Αμβούργο, έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ, σε ηλικία 17 ετών, ενώ το 1983 συμμετείχε στον διαγωνισμό «Elite Model Contest» στη Στοκχόλμη. Κατέλαβε την τρίτη θέση, με το έπαθλο να είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου.

Στη συνέχεια της καριέρας της, δούλεψε με μεγάλους οίκους μόδας, όπως η Versace και η Chanel, ενώ συνεργάστηκε επίσης, με τη Vogue, κοσμώντας μερικά από τα διασημότερα εξώφυλλά της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved