The Coanda Effect: H τεχνολογία πίσω από το Flyaway Attachment της Dyson
G-Fashion

The Coanda Effect: H τεχνολογία πίσω από το Flyaway Attachment της Dyson

Σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό μάθημα Φυσικής και Αεροδυναμικής, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις τη μοναδική τεχνολογία πίσω από το πρωτοποριακό νέο attachment για το Dyson Supersonic σου, το Flyaway Attachment.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το σεσουάρ Dyson Supersonic, ο κόσμος της ομορφιάς έμεινε… με το στόμα ανοιχτό. Ενώ είχαμε συνηθίσει στην κλασική μορφή των σεσουάρ η οποία θυμίζει πιστόλι (γι’ αυτό τα λέμε και πιστολάκια), η Dyson ήρθε να αλλάξει τα πάντα με ένα εργαλείο που έμοιαζε βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το Dyson Supersonic δεν έμοιαζε με κανένα σεσουάρ, ήταν ένα κυκλικό εργαλείο που μαγικά στέγνωνε τα μαλλιά.

Αυτό από μόνο του προκάλεσε αίσθηση. Ωστόσο, ενώ ο κόσμος θαύμαζε τον σχεδιασμό του, δεν υπήρχε ούτε μία beauty editor που να μην αναρωτιέται «μα, πώς λειτουργεί;!». Όταν λοιπόν έφτασαν τα δελτία Τύπου στα χέρια μας, γνωρίσαμε πολύ καλύτερα όλη την έρευνα που κρύβεται πίσω από το πιο hi tech εργαλείο μαλλιών που έχουμε δει ως σήμερα (δεν ξέρουμε τι θα συμβεί το… 2055!).

image002

Not just a hairdryer

Η έρευνα και η ανάπτυξη του Dyson Supersonic δεν έγινε σε απλά εργαστήρια από απλούς τεχνικούς. Οι μηχανικοί της Dyson δεν είναι απλοί μηχανικοί άλλωστε. Είναι η ομάδα που τεστάρει τα όρια και εκμεταλλεύεται τους νόμους της Φυσικής και της Αεροδυναμικής για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη σε όλα τα επίπεδα.

Το Dyson Supersonic λοιπόν, είναι φτιαγμένο με την αποκλειστική του τεχνολογία Air Multiplier. Αυτό σημαίνει ότι παράγει μια υψηλής πίεσης και υψηλής ταχύτητας ροή ελεγχόμενου αέρα και έτσι, στεγνώνει τα μαλλιά γρήγορα και με τη μέγιστη ασφάλεια. Εκτός από αυτό, η τεχνολογία του του επιτρέπει να μετρά τη θερμοκρασία τού αέρα πάνω από 40 φορές, ώστε να ρυθμίζει τη θερμότητα. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό σήμερα όμως.

image003

Σήμερα μας ενδιαφέρει η υψηλής πίεσης και υψηλής ταχύτητας ροή ελεγχόμενου αέρα. Οι ανήσυχοι μηχανικοί της Dyson, εξετάζοντας τις ανάγκες των γυναικών και το αποτέλεσμα του Dyson Supersonic, κατέληξαν στο ότι, το σεσουάρ μόνο του δεν παρέχει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Οι κατεστραμμένες, μικρές και αφυδατωμένες τρίχες φαίνονται ατίθασες, ακόμα και μετά από αρκετές προσπάθειες styling.

Θέλησαν, λοιπόν, να δώσουν λύση σε αυτό και για να το καταφέρουν αποφάσισαν να παρατηρήσουν τους επαγγελματίες. Οι μηχανικοί της Dyson λοιπόν, συγκέντρωσαν πάνω από 1.14 δισεκατομμύρια δεδομένα επαγγελματιών hairstyling, αποτύπωσαν πάνω από 10.000 ώρες κομμωτών και παρατήρησαν πάνω από 420 επαγγελματίες σε πάνω από 80 κομμωτήρια ανά τον κόσμο. Πού κατέληξαν; Στο Coanda Effect.

image004

Το Coanda Effect ή αλλιώς το φαινόμενο Coanda, είναι ο προπομπός των αεροπλάνων jet, και θεμελιώδης στο σχεδιασμό των πιο απαιτητικών αεροδυναμικών εφαρμογών, όπως τα αεριωθούμενα μαχητικά αεροπλάνα και η Formula 1. Τι σχέση έχει λοιπόν με τα μαλλιά και το σεσουάρ σου; Θα σου εξηγήσω.

Τι ακριβώς είναι το φαινόμενο Coanda;

Το φαινόμενο Coanda, είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένας πίδακας αέρα ή υγρού, προσκολλάται σε μια κοντινή επιφάνεια και παραμένει προσκολλημένος ακόμη και όταν η επιφάνεια καμπυλώνει μακριά από την αρχική κατεύθυνση του πίδακα.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved