Αναστασία Γιάμαλη: Είναι βιωμένη η εμπειρία του να δυσκολεύεσαι να βγάλεις το μήνα
Η Αναστασία Γιάμαλη ανατρέχει στα γεγονότα που τη σημάδεψαν βαθιά στη δημοσιογραφική της πορεία, από την τραγωδία των Τεμπών μέχρι τις γυναικοκτονίες και τον πόλεμο στη Γάζα.
Παράλληλα, μιλά για τις δυσκολίες που βίωσε η γενιά της κρίσης, τη δική της προσωπική διαδρομή και την ανάγκη να δίνει φωνή στους ανθρώπους που δυσκολεύονται να ακουστούν, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να παραμένει κοντά στην καθημερινότητα και τα προβλήματα της κοινωνίας.
Γιάμαλη: «Αλίμονο αν προσπαθούσα εγώ να γίνω Ναταλία Γερμανού, δεν συγκρίνεται η πορεία μας»

Υπάρχει κάποια είδηση που, με το που τη μάθατε, σας επηρέασε βαθιά;
Σίγουρα η τραγωδία των Τεμπών. Ήμουν στον αέρα όταν συγκρούστηκαν τα δύο τρένα και καταλάβαμε εκείνη τη στιγμή ότι είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Και πράγματι, τις επόμενες ώρες, μετρούσαμε σορούς. Αντίστοιχα, οι γυναικοκτονίες ή οι εικόνες από τη Γάζα δύσκολα ξεχνιούνται. Αυτά τα θέματα τα κουβαλάς μαζί σου.
Δεν έχουν συμβεί και εύκολα γεγονότα την τελευταία δεκαπενταετία. Έχετε διαχειριστεί ουκ ολίγα.
Προσωπικά, ανήκω στη γενιά της κρίσης. Μπήκα στο επάγγελμα με τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο, με τα δακρυγόνα, με την αστυνομική βία, με τις περικοπές, με τη λιτότητα, με μια κοινωνία που έχασε βίαια το 25% του ΑΕΠ της. Απώλεια συγκρίσιμη μόνο με περιόδους πολέμου. Οπότε, έχω μάθει να ανταποκρίνομαι στο δύσκολο, να δημοσιογραφώ με αυτούς τους όρους και, από θέση αρχής, να δίνω φωνή σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που δεν έχει εύκολη πρόσβαση στο μικρόφωνο.

Το κομμάτι της κοινωνίας από πού το αφουγκράζεστε στην καθημερινότητα σας; Από τα social, από τους φίλους σας, από τον περίγυρό σας;
Δεν είμαι μακριά από αυτό. Δεν βρήκα τίποτα εύκολο, στρωμένο ή προδιαγεγραμμένο. Οι γονείς μου πάλεψαν για να έχω τις σπουδές που είχα. Από εκεί και πέρα, είναι βιωμένη η εμπειρία του να δυσκολεύεσαι να βγάλεις το μήνα, κι αυτό δεν ξεχνιέται. Και στα social υπάρχει, αν θέλουμε να το δούμε, και παντού γύρω μας. Κι ελπίζω να μην αποκοπώ ποτέ από αυτό
Πηγή Hello
Γιάμαλη για Μαζωνάκη :«Oι τσαρλατάνοι λειτουργούσαν γιατί τους το επέτρεπε το σύστημα»
Αναστασία Γιάμαλη: Η summer εμφάνιση που εντυπωσίασε – Salty hair και animal print εφαρμοστό φόρεμα
Γιάμαλη: «Η εκπομπή δεν θα μπορούσε παρά να έχει ως κεντρικό θέμα το “θρίλερ” με τον Μαζωνάκη»