Συγκινεί Έλληνας ηθοποιός: «Θέλω να προσφέρω και να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία»
G-Secrets

Συγκινεί Έλληνας ηθοποιός: «Θέλω να προσφέρω και να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία»

Παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε, μεταξύ άλλων και για τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε.

Ο λόγος φυσικά για τον αγαπημένο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα!

Πώς βιώνεις όλο αυτό που ζούμε τους τελευταίους μήνες;

Εγώ να σου πω εγκλεισμό δεν έχω καταλάβει, γατί είμαι έξω συνέχεια για να βοηθήσω όλη αυτή την δραματική κατάσταση των ηθοποιών. Μαζεύω τρόφιμα μιλάω με τα υπουργεία, βγαίνω σε συνδέσεις και προσπαθώ να βγάλω άκρη με όλο αυτό που γίνεται. Πολλά τα προβλήματα, αλλά είμαι ευγνώμων που μπορώ να προσφέρω και να είμαι χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία που ζούμε. Μου λείπουν τα χειμερινά μου μπάνια στην θάλασσα αλλά δεν πειράζει, ας περάσει όλο αυτό και θα κάνω.

Τόσοι πολλοί καλλιτέχνες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, πώς θα βοηθηθούν;

Είμαστε σε συνεχή επαφή με την πολιτεία και καταφέραμε να πάρουν τόσα επιδόματα αρκετοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Με προβληματίζει όμως γιατί αρκετοί, δεν τα πήραν επειδή δεν πρόλαβαν να γραφτούν και πραγματικά κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουν έστω και κάτι αφού είναι στα όρια της επιβίωσης. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Είναι μεγάλη κατραπακιά όλο αυτό αλλά και η δύσκολη κρίση που έχουμε περάσει. Όλο αυτό το μεγάλο κακό που ήρθε δεν ξέρω αν ήμουν στην θέση των κυβερνώντων τι θα έκανα. Πολύ δύσκολο αυτό που περνάνε και που όλοι εμείς στην τελική την πληρώνουμε.

Το γεγονός ότι ξεκινάνε παραστάσεις μεσώ διαδικτύου είναι ένα σοβαρό θέμα για να πληρώνονται και οι ηθοποιοί;

Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα αυτό. Πληρώνει αντίτιμο κάποιος για να δει μέσω διαδικτύου. Αυτό είχε ξεκινήσει προ κορονοϊού ως μορφή τέχνης. Επειδή δεν είναι νομοθετημένο, ακόμα τουλάχιστον διεκδικούμε ότι μας αναλογεί οι ηθοποιοί. Δεν γίνεται να μην πληρώνονται οι ηθοποιοί ενώ παίζουν σε αυτή την παράσταση. Είναι κάτι που θα μπορούν να το δουν σε όλο τον κόσμο, και θα πρέπει να αμείβονται. Είμαστε σε συνεργασία με πολλούς φορείς και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε.

Πιστεύεις ότι κάποιοι έκαναν λάθος διαχείριση και έφτασαν στο σημείο να μην έχουν να φάνε; Φταίνε; Είναι ένα αβέβαιο επάγγελμα όλο αυτό που κάνετε;

Μεγάλη αλήθεια. Κάποιοι βλέπουν το μέλλον τους και άλλοι δεν προετοιμάζονται. Εμείς σαν Σωματείο δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε γιατί έκαναν λάθη ή για κακή τους τύχη ή για ό,τι συμβαίνει να τους τιμωρήσουμε. Δεν μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε γιατί δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίει και το σύστημα αρκετές φορές. Για αυτό έχουμε για όλους μια αγκαλιά μεγάλη και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους. Αλλιώς θα ήμασταν μια κοινωνία τιμωρός.

Κάποιοι άνθρωποι σε παραδέχτηκαν μετά από πολλά χρόνια για το έργο που έχεις κάνει;

Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα ποτέ, αλλά αν κάποιοι με είχαν βάλει λάθος στο μυαλό τους ή με είχαν παρεξηγήσει ίσως τώρα να κατάλαβαν ότι με ενδιαφέρει να βοηθάω όσο μπορώ. Εγώ ήξερα και ξέρω ποιος είμαι. Πάντα ήξερα ότι σε μια δύσκολη κατάσταση, θα βοηθήσω τον κόσμο και όποιον με χρειάζεται. Δεν κρύφτηκα. Στην εποχή που δεν χρειαζόταν δεν το έκανα. Τώρα νιώθω ότι θέλω να προσφέρω, όλοι πρέπει να προσφέρουν όταν χρειάζεται γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. Τις εποχές που όλοι περνούσαμε τέλεια και είχανε λεφτά ζούσαμε σε ένα όνειρο δεν χρειαζόταν να βοηθήσεις κάποιον, τώρα όμως είναι ανάγκη, είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Χάι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved