Το άγνωστο «όχι» της Τζένης Βάνου στον Χατζιδάκι
Back To the Future

Το άγνωστο «όχι» της Τζένης Βάνου στον Χατζιδάκι

Το άγνωστο «όχι» της Τζένης Βάνου στον Μάνο Χατζιδάκι και ο λόγος που εκείνη αρνήθηκε την συνεργασία μαζί του.

«Ένα γεγονός που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στον κόσμο είναι ότι ο Μάνος Χατζιδάκις είχε εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί της και εκείνη το αρνήθηκε. Εκείνη την εποχή ο Χατζιδάκις έγραφε τη μουσική για το θεατρικό έργο "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" του Πιραντέλο. Ο μεγάλος συνθέτης είχε ζητήσει από τον Τάκη Λαμπρόπουλο από τη δισκογραφική εταιρία Columbia να του φέρει τη Βάνου να ερμηνεύσει μερικά τραγούδια του. Τα λόγια του Λαμπρόπουλου ήταν: "Κορίτσι μου, έκανες την τύχη σου, σε θέλει ο Χατζιδάκις".
Η αλήθεια είναι ότι η Βάνου ήθελε πάρα πολύ να συνεργαστεί με τον Χατζιδάκι. Η μουσική του τη συγκινούσε. Ήταν, όμως, τότε η εποχή που ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν σε έντονη αντιπαράθεση με τον Μίμη Πλέσσα. Δύο μεγάλα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής σε μόνιμη κόντρα. Και ο Πλέσσας, ο οποίος είχε ήδη χάσει τη Μούσχουρη από τον Χατζιδάκι, ήθελε να έχει μια δική του τραγουδίστρια. Η απάντηση της Βάνου δεν ήταν αρνητική από θέληση, ήταν αρνητική από ηθική. Εκείνη, σκεπτόμενη ότι εξαιτίας του Μίμη Πλέσσα βρέθηκε εκεί όπου βρισκόταν, αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να το κάνει αυτό στο δάσκαλο της.
Όταν, χρόνια αργότερα, η Βάνου συνάντησε τον Χατζιδάκι στην Αμερική, εκείνος της είπε: "Λυπάμαι πολύ. Είσαι πολύ ανόητη κι έχασες την ευκαιρία της ζωής σου, γιατί εγώ πια ποτέ δεν θα σου δώσω τραγούδια μου". Η Βάνου στεναχωρήθηκε πολύ, αλλά ποτέ δεν μετάνιωσε την επιλογή της να σταθεί στο πλευρό του Πλέσσα. Μας άφησε, όμως, όλους να αναρωτιόμαστε πόσο ωραίο θα ήταν να ακούσουμε τις μαγικές συνθέσεις του Μάνου, τραγουδισμένες από την υπέροχη φωνή της Τζένης» αναφέρει χαρακτηριστικά το απόσπασμα από το βιβλίο του Βαγγέλη Χατζατουριάν για την ζωή της Τζένης Βάνου που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved