Back To the Future

Πού είναι και τι κάνει σήμερα η Λίτσα Διαμάντη;

Η Λίτσα Διαμάντη υπήρξε το αγαπημένο παιδί πολλών συνθετών κυρίως για το χαμηλό προφίλ που διατήρησε ακόμη και τα χρόνια της μεγάλης δόξας της.

Χρόνια που κράτησαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90, οπότε η Λίτσα Διαμάντη άρχισε σιγά σιγά να αποσύρεται. Άλλωστε, οι μεγάλες πίστες όπου εκείνη μεσουρανούσε έσβηναν μία μία από τον χάρτη.

Σήμερα η σπουδαία ερμηνεύτρια μένει στο κέντρο της Αθήνας, επιλέγοντας την ηρεμία μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα. Αν και το χόμπι της ήταν τα ταξίδια έως και πριν από μερικά χρόνια, πλέον λόγω οικονομικής κρίσης προτιμάει τις εξόδους της σε μικρά ταβερνάκια του Ψυρρή και σε ώρες και μέρες που να μπορεί να αποφεύγει τα πολλά βλέμματα. Έως και πριν από τρία χρόνια, όπως αναφέρει στην «Espresso» φίλη της ερμηνεύτριας, οι προτάσεις για επανεμφάνισή της ήταν πολλές. Ωστόσο, η ίδια είχε... μελετήσει πότε θα αποσυρθεί, για να μείνει στις καρδιές όλων μας ως μια μεγάλη φωνή! «Ήξερε πότε να φύγει με αξιοπρέπεια, αν και η φωνή της ήταν σαν γάργαρο νερό» αναφέρει η ίδια πηγή.

Η Λίτσα Διαμάντη, κατά κόσμον Ευαγγελία Κοσμίδου, γεννήθηκε στον Κολωνό από μια αστή οικογένεια, η οποία με δυσκολία τα έβγαζε πέρα. Τελείωσε το σχολείο στο Αιγάλεω και, όπως η ίδια έχει πει, από πολύ μικρή τραγουδούσε παιδικά τραγούδια, όταν οι γονείς της την πήγαιναν σχολείο. Είχε καταφέρει να προσελκύσει πάνω της από πολύ νωρίς όλα τα βλέμματα, μια και η φωνή της αλλά και το ταλέντο της στο ακορντεόν από τις σχολικές γιορτές την είχαν κάνει πολύ δημοφιλή στους συμμαθητές της.

Γύρω στα 12 χρόνια της, η μετέπειτα σπουδαία ερμηνεύτρια πήρε τη σκυτάλη και άρχισε να τραγουδάει και να μετέχει σε ένα συγκρότημα δημοτικού τραγουδιού. Πολλά χρόνια αργότερα ακόμη και ο Στέλιος Καζαντζίδης υποκλήθηκε στις φωνητικές ικανότητές της, και μάλιστα στα δημοτικά τραγούδια που άκουσε από εκείνη σε πριβέ γλέντια. Στα 13 της είχε την πρώτη επαφή με τη δισκογραφία, σε έναν δίσκο 45 στροφών, όπου ερμήνευσε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Ενα δειλινό του Απρίλη», στη δισκογραφική εταιρία Ντο-Ρε.

Περνώντας τα χρόνια και βλέποντας μπροστά την οικονομική καταστροφή που συντελείται με... θύμα την Ελλάδα, η τραγουδίστρια πούλησε το σπίτι που είχε στη Μύκονο, το αγαπημένο της νησί, και αποσύρθηκε στο διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας. Το 2005 ξανατραγούδησε το «Να ’χεις χάρη που σε αγαπώ» στον δίσκο «Απόψε φίλα με», που κυκλοφόρησε από τη Victory με επανεκτελέσεις 12 παλιών λαϊκών τραγουδιών, και αυτή και η τελευταία δισκογραφική δουλειά της. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην εκπομπή της Σεμίνας Διγενή «Κοίτα τι έκανες» και από επιλογή κρατιέται πλέον μακριά από οποιασδήποτε μορφής δημοσιότητα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved