Μόνο στο gossip-tv: Διαμαντής Διονυσίου: Η απώλεια του Στράτου, οι αναμνήσεις κι ο επικείμενος γάμος
Gossip Specials

Μόνο στο gossip-tv: Διαμαντής Διονυσίου: Η απώλεια του Στράτου, οι αναμνήσεις κι ο επικείμενος γάμος

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία! Από μόνο του, το όνομα Στράτος Διονυσίου περικλείει ένα μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής βιομηχανίας της χώρας μας. Και ο Διαμαντής Διονυσίου, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να γράφει με χρυσά γράμματα σε αυτό το κεφάλαιο. 

Ο αξέχαστος λαϊκός τραγουδιστής άφησε παρακαταθήκη, όχι μόνο τις αξεπέραστες ερμηνείες του στα τραγούδια του αλλά και τους γιους του για να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε ο ίδιος. Την αρχή έκανε ο Άγγελος, συνέχισε ο Στέλιος και τώρα ο Διαμαντής, ο μικρότερος, το στερνοπούλι της οικογένειας, σκοπεύει να συνεχίσει αυτή την υπέροχη κούρσα. Και ευτυχώς για όλους, δεν πρόκειται για σκυταλοδρομία αφού ο καθένας τους έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι, αλλά για μία υπέροχη διαδρομή στη λαϊκή μουσική.

Άγγελος, Στέλιος και τώρα ο Διαμαντής λοιπόν! Μόνο που ο Διαμαντής δεν έχει μόνο τη... χάρη αλλά και ακόμα ένα ατού, κληρονομιά από τον πατέρα του. Και τα τρία αδέλφια θυμίζουν κάτι από τον Στράτο Διονυσίου, όμως ο Διαμαντής μοιάζει περισσότερο από όλους σε εκείνον. «Η αλήθεια είναι πως μου το λένε συχνά ότι μοιάζω στον πατέρα μου» λέει με την ταπεινότητα που τον διακρίνει ο Διαμαντής Διονυσίου και συνεχίζει: «Είναι πολύ τιμητικό. Εγώ πήρα λίγο... παραπάνω σε σχέση με τα αδέλφια μου από την εμφάνιση του πατέρα μου. Όμως, Στράτος δεν ξαναβγαίνει. Παιδιά του είμαστε και θα μοιάσουμε».

Τα εννέα χρόνια στην Αμερική

Πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται ο Διαμαντής να έχει διαχωρίσει τη θέση του σε σχέση με τα άλλα δύο αδέλφια του Άγγελο και Στέλιο, τουλάχιστον καλλιτεχνικά, παρ' όλο που τα τελευταία χρόνια, κυρίως από το 2017 και μετά, τον βλέπουμε όλο και συχνότερα να εμφανίζονται όλα τα αδέλφια μαζί. Ο κυριότερος λόγος είναι το γεγονός ότι ο Διαμαντής επέλεξε να φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενώ ήταν να μείνει μόλις έναν μήνα, τελικά έζησε εκεί για εννέα χρόνια. Μέχρι που τελικά πήρε ξανά την απόφαση να επιστρέψει.

Είχα τη ζωή μου στην Αμερική. Δούλευα Νέα Υόρκη αλλά έκανα εμφανίσεις και σε όλη την Αμερική. Με αγκάλιασε όλος ο κόσμος εκεί

«Δούλευα εδώ στην Αθήνα και στην επαρχία και με πήρε ένας επιχειρηματίας από την Αμερική και μου έκανε πρόταση να πάω για ένα μήνα για εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη. Ήταν 2008. Θα εμφανιζόμουν με την Κατερίνα Τοπάζη και είπα να πάω για την εμπειρία. Τελικά αυτός ο ένας μήνας έγινε 9 χρόνια σχεδόν γιατί στο μεταξύ γνώρισα και την πρώτη μου γυναίκα, παντρεύτηκα... Είχα τη ζωή μου εκεί. Δούλευα Νέα Υόρκη αλλά έκανα εμφανίσεις και σε όλη την Αμερική. Με αγκάλιασε όλος ο κόσμος εκεί. Ήθελα να γυρίσω όμως. Είχα πάρει την πράσινη κάρτα αλλά ζούσα εκεί. Όμως, ήξερα πως δεν θα είμαι για πάντα εκεί. Ωραία εμπειρία, δεν αποκλείω να πάω για βόλτα αλλά όχι για μόνιμα. Είχα στο μυαλό μου ότι θα επιστρέψω κάποτε».

Αναμνήσεις με τον Στράτο και ο «μπαμπάς» Άγγελος!

Λένε ότι το να χάσει ένας γονιός το παιδί του είναι η πιο μεγάλη τραγωδία που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Η ίδια τραγωδία όμως είναι και όταν ένα παιδί, ένας έφηβος όπως ήταν ο Διαμαντής Διονυσίου στα 13 του χρόνια, χάσει τον γονιό του, το πρότυπό του, τον άνθρωπο που του έχει δείξει τα πρώτα βήματα στη ζωή, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και για τον Διαμαντή ο Στράτος -όπως και για τα άλλα δύο του παιδιά- υπήρξε ο καλύτερος πατέρας.

Οικογενειακή ανάμνηση!
Σύσσωμη η οικογένεια ποζάρει στο εσωτερικό εκκλησίας μετά από μία κοινωνική υποχρέωση. Διακρίνονται ο Στράτος Διονυσίου με τη σύζυγό του, η κόρη τους Τασούλα (αριστερά) που έφυγε από τη ζωή, ο Στέλιος και ο μικρότερος Διαμαντής.

«Ήμουν μικρός και δεν πρόλαβα να τραγουδήσω με τον μπαμπά μου. Ήμουν 13 ετών μόνο όταν πέθανε. Ήταν ένα σοκ γιατί το έζησα λίγο έντονα. Γύρισα μία μέρα από το σχολείο και μου το ανακοίνωσαν» θυμάται ο Διαμαντής ο οποίος, τριανταδύο σχεδόν χρόνια μετά τον χαμό του μεγάλου Στράτου Διονυσίου δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα, όπως δεν θα μπορούσε να την ξεχάσει και κανένα παιδί σε τόσο τρυφερή ηλικία. «Μου έλειψε περισσότερο, επειδή τον έχασα όταν ήμουν παιδί ακόμα. Θα ήθελα να είχα στο πλευρό μου τον πατέρα μου όταν ήμουν 17 ή 18 χρονών που αποφάσιζα να ακολουθήσω το τραγούδι, να μου δώσει συμβουλές».

Ευτυχώς για τον Διαμαντή όπως και για τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερό του, τον Στέλιο, τα πράγματα ήρθαν λίγο πιο εύκολα γιατί είχαν έναν πατέρα να "ακουμπήσουν". Όπως παραδέχεται ο τραγουδιστής: «Όταν έφυγε ο Στράτος, ο Άγγελος ως μεγαλύτερος ήταν ο πατέρας μας και εμένα και του Στέλιου. Με τον Στέλιο έχουμε μόνο τρία χρόνια διαφορά. Οπότε έχουμε τέτοια σχέση. Είμαστε όμως πολύ αγαπημένοι. Ο Άγγελος ακόμα και σήμερα μού δίνει συμβουλές».

Όταν έφυγε ο Στράτος, ο Άγγελος ως μεγαλύτερος ήταν ο πατέρας μας και εμένα και του Στέλιου

Οι μνήμες που θέλει να κρατήσει από τον πατέρα του Στράτο, είναι πολύ δυνατές στο μυαλό του Διαμαντή. Φέρνει τη θύμησή του εκείνες τις όμορφες οικογενειακές στιγμές που ζούσε μαζί του, στο πατρικό τους, στα Ιλίσια. «Θυμάμαι που ξυπνούσε αργά μετά από εμφάνισή του σε νυχτερινό κέντρο και πηγαίναμε με τον Στέλιο και τον ξυπνούσαμε και του δίναμε τον καφέ στο κρεβάτι. Παίζαμε μαζί του. Ήταν πολύ τρυφερός μπαμπάς και παρά το άγριο βλέμμα που είχε, ήταν πολύ καλός και στοργικό πατέρας».

Μονόδρομος το τραγούδι

Τα χρόνια έχουν περάσει. Ο Διαμαντής πλέον έχει βρει τον δρόμο του και αυτός έχει μόνο νότες και τραγούδια λαϊκά, όπως ακριβώς έκαναν τα δύο του αδέλφια, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας Διονυσίου.

«Ήταν όντως μονόδρομος το τραγούδι. Δεν γινόταν να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Έχοντας έναν τέτοιο πατέρα, και μετά τον Άγγελο αλλά και με τον Στέλιο, δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με το τραγούδι» παραδέχεται ο Διαμαντής Διονυσίου ο οποίος όμως επισημαίνει: «Αν δεν ήμουν καλός, δεν θα τραγουδούσα. Με το ζόρι δεν γίνεται κανένας τραγουδιστής».

Αδελφοί Διονυσίου
Με τον Στέλιο και τον Άγγελο Διονυσίου σε κοινή τους εμφάνιση.

Ο Διαμαντής είναι αποδέκτης πολύ καλών σχολίων και αγάπης από το κοινό που τον ακούει. Όχι βέβαια μόνο επειδή φέρει το... γονίδιο Διονυσίου αλλά και γιατί είναι πράγματι μία καθαρόαιμη λαϊκή φωνή. Αναπόφευκτα στο μυαλό όλων έρχεται η σύγκριση. Ο Διαμαντής Διονυσίου όμως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη σύγκριση με τον πατέρα του αλλά και με τα αδέλφια του:

«Η εποχή έχει αλλάξει, ο Άγγελος έκανε μεγάλες επιτυχίες τις δεκαετίες του '80 και του '90. Και ύστερα ήρθε η σειρά του Στέλιου. Είναι όμως πλέον άλλες οι εποχές. Εγώ απλώς θέλω να ασχοληθώ με το λαϊκό τραγούδι και να έρχεται ο κόσμος να ακούει παλιά αγαπημένα τραγούδια του πατέρα μου αλλά και δικά μου» λέει ο Διαμαντής Διονυσίου ο οποίος αυτόν τον καιρό εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά και έχει κυκλοφορήσει και ολοκαίνουργιο τραγούδι με τίτλο 'Στου Ήλιου Τα Παλάτια', σε μουσική του Δημήτρη Κορδατζή και στίχους του μεγάλου και καταξιωμένου στιχουργού, Βασίλη Παπαδόπουλου.

«Μετά από πολύ καιρό αρχίσαμε να δουλεύουμε και πάλι με εμφανίσεις. Ήταν πολύ δύσκολο το διάστημα που πέρασε. Τώρα είμαι στον Πειραιά, στο Τρούμπα Live και εμφανίζομαι τέσσερις μέρες την εβδομάδα. Είμαστε με τον Γιώργο Μαρίνη, Έλενα Γαρυφαλλάκη, Μαρία Ραζή και κάθε Πέμπτη έρχεται ο Σταύρος Φωτιάδης από τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε μία πολύ ωραία παρέα εκεί και βλέπουμε και τον κόσμο ότι περνάει καλά» λέει στο gossip-tv ο Διαμαντής Διονυσίου, έτοιμος για νέες μουσικές προκλήσεις.

Ο Διαμαντής, αν και νεότερος στην οικογένεια, έχει ήδη διαγράψει μία πολύ καλή πορεία στον χώρο του τραγουδιού και έχει ήδη προσθέσει στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες. Όταν ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποδεχόταν εκεί σημαντικούς καλλιτέχνες όπου συνέπρατταν στη σκηνή για τους ομογενείς. Η πρώτη του συνεργασία όταν πρωτοξεκινούσε ήταν με τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Κωνσταντίνα και τον αδελφό του Στέλιο όμως δεν μπορεί να ξεχάσει τις εμφανίσεις του στην Αμερική με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Κατερίνα Στανίση, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Γλυκερία, ο Μαργαρίτης και πολλοί άλλοι.

Θα ντυθεί γαμπρός

Μετά από έναν γάμο που έληξε άδοξα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Διαμαντής Διονυσίου φαίνεται να έχει βρει τη γυναίκα της ζωής του, μητέρα της περίπου δύο ετών κόρης του Νάσιας, την Κατερίνα. Δεν έχει καμία σχέση με το τραγούδι αλλά ο έρωτάς του ήταν κεραυνοβόλος και αποφάσισαν να είναι μαζί. Ύστερα ήρθε η μικρούλα που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους. Εν μέσω κορονοϊού, το ζευγάρι επέλεξε να κάνει μόνο τη βάφτιση της μικρής στην οποία χάρισαν τα ονόματα Αναστασία-Ιγνατία. Το πρώτο όνομα είναι από την αδελφή του Διαμαντή που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια ενώ το όνομα Ιγνατία ανήκει στη μητέρα της μέλλουσας συζύγου του, η οποία δεν ζει πια.

Ο ίδιος μαζί με τη σύντροφό του έχουν αποφασίσει να παντρευτούν όμως αυτό, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. «Δεν έχουμε παντρευτεί. Σκοπεύουμε σύντομα να το κάνουμε αλλά να περάσει λίγο ο κορονοϊός για να είμαστε πιο ελεύθεροι και να το ευχαριστηθούμε και εμείς και οι καλεσμένοι μας» λέει.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved